Затягат мерките в поставения под карантина ромски квартал в Ямбол. От зоната не се позволява излизане дори и за отиване до работното място, съобщава Българското национално радио.

Постепенно се успокоява ситуацията в областната болница, където през последното денонощие няма приети пациенти с коронавирус.

През пунктовете около ромския квартал ще може да се излиза единствено за лекарска помощ и до аптека.

"Необходимо е движението от зоната да бъде максимално ограничено, тъй като само за няколко дни са установени над 200 контактни на заразени с COVID-19", уточни областният управител Димитър Иванов.

Въпреки че отделенията за лечение на пациенти с коронавирус в областната болница са пълни, обстановката в лечебното заведение постепенно се успокоява, каза по-рано зам.-директорът д-р Валентин Вълчев.

„Добрата новина е, че има няколко отрицателни проби. Единият в инфекциозно, няколко пациенти в белодробното отделение ще бъдат извадени съответните отделения“, уточни той.

Три са положителните проби от днес и с тях общият брой става 70 за областта.

13 нови положителни проби за COVID-19 в сатовчанското село ОсинаОт първоначално установените десет случая четирима са настанени в Инфекциозното отделение на болницата в Гоце Делчев


Д-р Вълчев коментира и решението на кмета на Ямбол Валентин Ревански да бъде извършена дезинфекция от въздуха в ромския квартал заради огнища на коронавирурс.

„Моят коментар в тази ситуация би бил следният - в нетрадиционна обстановка трябва да използваме нетрадиционни средства, така че все пак да дезинфекцираме улиците, къщите на тези хора, което пак е крачка в правилната посока“, заяви зам.-директорът на ямболската болница.

От близо седмица ромският квартал в града е под карантина.