Ресторант Little Washington Inn, който се намира в щата Вирджиния, ще използва изобретателен, но малко страшен способ, за да създаде на клиентите си усещането, че не е толкова празен в условията на мерките за социално дистанциране.

Ресторантът, който има три звезди от Michelin, ще отвори отново в края на месеца и ще използва манекени, които ще са заели половината от масите.

Според противоепидемичните мерки на Вирджиния ресторантите могат да отворят на 15 май с половината от капацитета си на открито, но Little Washington Inn ще приема клиенти отново от 29 май.

Идеята да се използват манекени облечени в стил 40-те години на миналия век е на шеф Патрик О‘Конъл, информира Washingtonian. Според О‘Конъл манакените ще създават усещането, че ресторантът е по-пълен, докато в същото време работи с 50% от капацитета си.

"Мисля, че това ще намали безпокойството на хората,” обяснява той.

Как ресторант в Амстердам реши въпроса с нуждата от дистанция?Докато светът обмисля как да продължи да функционира, но и да осигури нужната на всички ни социална дистанция, един ресторант в Амстердам изпревари всички останали с решението си

Решението обаче провокира страх сред евентуaлни клиенти, като някои от тях определиха този ход като нещо от филм на ужасите.