Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардерн и годеникът й Кларк Гейфорд не бяха допуснати в ресторант в новозеландския град Уелингтън.

Причината - заведението достигнало лимита си, въведен заради борбата с коронавируса и нуждата от спазване на физическа дистанция.

След като за случката се разбра от Twitter, половинката на Ардерн обяви, че поема отговорността, тъй като не е запазил място в ресторанта предварително.

Двамата все пак са успели да се насладят на храната на заведението.

След като се освободила маса, служителите ги догонили и ги настанили.

Въпреки че Нова Зеландия, подобно на много други държави по света, започна постепенно облекчаване на ограничителните мерки, въведени заради COVID-19, все още остава изискването за спазване на физическа дистанция.

За втори път в света: действащ премиер става майка37-годишната Джасинда Ардърн се превърна в едва втората жена в света, която ражда, докато е действащ премиер

Клиентите на ресторантите трябва да бъдат на определено разстояние един от друг, като могат да сядат само на маси, но е и на бара, ако заведението разполага с такъв.

Джасинда Ардерн е най-младата жена в света, която заема поста на глава на правителство. Тя беше на 37 години, когато това се случи през октомври 2017 г.

Тя е едва третата в историята жена, станала премиер-министър на Нова Зеландия.

Министър отиде с колело до болницата, за да родиМинистърът на Нова Зеландия по жените Джули Ан Джентър влезе в световните новини, след като отиде с колело до болницата, в която ще роди

Годеникът й Кларк Гейфорд е телевизионен водещ. Двамата имат дете, което се роди през юни 2018 г.

Тогава Андерн си взе шест седмици отпуск по майчинство, а след това грижата за детето пое Гейфорд.