Блокадите около пандемията се отразиха тежко на всички, но видеата с „диви животни, които се появяват на неочаквани места", никога не омръзват.

Последният пример е дело на зоологическата градина в Канзас сити, която заведе три от своите Хумболтови пингвини – Бабълс (5 г.), Маги (7 г.), и Бъркли (8 г.), в намиращия се близо до зоопарка музей на изкуствата Нелсън-Аткинс.

Във видеото се вижда как пингвините се възхищават на предметите на изкуството, докато се клатушкат из празния музей. Според изпълнителния директор на музея Хулиян Зугазагойтия, те са били по-впечатлени от Караваджо, отколкото от Моне.

"Хумболтовите пингвини, за които се полагат човешки грижи, могат да доживеят до над 30 години. В дивата природа те страдат от загуба на естествена среда и от свръхриболов, който намалява хранителните им ресурси", казва говорител на зоологическата градина в Канзас сити пред Mashable.

Снимка: Музей на изкуствата Нелсън-Аткинс

В Африка лъвовете вече се излежават по пътищатаПоредният пример по време на пандемията от коронавирус на животни, които се възползват от отсъствието на хората

"За съжаление, нашите пингвини не могат да го кажат сами, но мисля, че за тях изживяването в музея беше много обогатяващо", допълва още той.