Дания, както доказа през последните месеци, че има различен подход към стопирането на разпространението на коронавируса, отвори временна детска градина в увеселителен парк.

Градините Тиволи (Tivoli Gardens), за които се смята, че са първообраз на парковете на Walt Disney, се намират в сърцето на Копенхаген и вече приемат децата на града на възраст между три и шест години, според Matador Network.

Подобно на много атракции по целия свят, Tivoli Gardens е затворен за посетители заради COVID-19 пандемията, но това не важи за малчуганите.

Освен глътка въздух за родителите, тази идея предоставя уникална възможност на децата да се забавляват, докато учат.

Държавите, в които няма летища, планини или плажовеНякои страни са доста разглезени, когато става въпрос за атракции и инфраструктура

Освен образователни дейности, във временната градина се сервира обяд, а възпитаниците й могат да използват обществените атракции при спазване на изискванията за социална дистанция и други мерки за безопасност.

И не само Градините Тиволи предоставят тази така необходима услуга на децата и техните родители.

И други атракции в Копенхаген, като зоопарка и Националния музей на Дания, създадоха временни детски градини на териториите си.

Тъй като обществените институции са с ограничен капацитет, местната власт се обръща към големи културни и спортни институции, както и към жилищни асоциации, за да им помогнат с инициативата.