Едва ли има човек, за когото Исландия да не е синоним на красива геотермална лагуна.

Новото предложение на страната обаче е уникално, като съчетава лечебно богатство и удивителни гледки към океана.

В четвъртък Pursuit обяви плановете си да разшири колекцията си от отличителни пътувания с геотермална лагуна на брега на океана.

Най-добрите места, от които да се насладите на Северното сияниеФеноменът, който не трябва да пропускате

Наречена Sky Lagoon, тя ще бъде разположена само на няколко минути от Рейкявик, като ще предложи на посетителите не само място за релакс и спа, но и невероятни гледки към Атлантическия океан и Северното сияние, както и наистина зашеметяващи залези.

Тя "ще даде възможност на гостите да се свържат с ума, тялото и духа си чрез геотермалните води, докато се наслаждават на впечатляващи гледки към океана."

Създадената от човека лагуна е проектирана в хармония с разкошния пейзаж на Исландия.

Тя разполага със 70-метров инфинити басейн, който се съчетава идеално с океанския пейзаж, както и с дизайнерски елементи, които са повлияни от традиционните исландски къщи.

В допълнение към своя осъвременен, но и традиционен дизайн, Sky Lagoon ще включва и студен басейн, сауна, бар в лагуната, ресторант и възможности за пазаруване.

Откриването й ще бъде през пролетта на 2021 г.

Исландия отвори граници за туристи от определени страни вчера. Всеки, който пътува до страната, ще трябва да има отрицателен тест за коронавирус и да остане под карантина 14 дни.