Мексиканската армия обяви, че е открила малък самолет от Южна Америка в пламъци, след като той осъществил незаконно кацане на полуостров Юкатан, като вероятно е пренасял стотици килограми наркотици.

Във видео, пуснато от властите в щата Кинтана Ро, се вижда горящият самолет, който е изоставен на двупосочен път в отдалечен район.

От Министерството на отбраната посочиха, че самолетът е пристигнал от Южна Америка и е бил проследен след навлизането му във въздушното пространство на Мексико.

Според министерството два самолета на военновъздушните сили са били натоварени със задачата да го проследят, а на мястото на кацането му са изпратени войници, пише Daily Mail.

Според местните медии, тъй като самолетът е бил засечен още по време на полета си, екипажът най-вероятно го е приземил, след което го е подпалил.

Местните власти обаче не са потвърдили официално тази версия. Засега не става ясно дали самолетът е кацнал принудително и след това е избухнал в пламъци или трафикантите нарочно са го подпалили.

Кръстницата на кокаина, или най-кръвожадният наркобос в историятаГризелда Бланко е едва на 11 години, когато убива първата си жертва (друго дете) и казва за себе си, че е „най-лошата кучка, която някога е поемала дъх на този свят“

На същия път в посока съседния щат Юкатан военните открили и пикап, натоварен с 13 чанти кокаин с общо тегло близо 400 кг.

Общата стойност на открития кокаин е над 4.9 млн. долара.

Мексиканската телевизия Milenio, която показа кадри на изгорения самолет, информира, че той е дошъл от Маракайбо, Венецуела.

От Reuters не потвърждават информацията, а от правителството на Венецуела засега не са коментирали. По случая няма извършени арести.

Самолетът е кацнал в мексиканския щат Кинтана Ро, известен с популярния си курорт Канкун. Според уебсайта Aviation Safety Network самолетът е 15-местен BAe-125 на няколко десетилетия. Не е ясно каква е годината на производството му, но цената му варира между 500 000 и 1 млн. долара.