В последните месеци Tesla се превърна в една от любимите акции на Уолстрийт.

Компанията може също така скоро да се присъедини към широкия индикатор S&P500, а анализаторите смятат, че по-късно този месец Tesla ще обяви печалба за четвърто поредно тримесечие, пише Forbes.

При обявяването на данните за доставените коли през миналата седмица анализаторите побързаха да повишат прогнозата си за цената на книжата, както и за очакваната печалба в отчета, който ще бъде представен пред инвеститорите на 22 юли.

Ако печалбата наистина е налице, то това ще е четвърто поредно тримесечие, в което компанията отчита положителен финансов резултат.

Това е ключово изискване, за да бъде включена една компания към S&P500, написа Reuters през изминалата седмица.

Ако Tesla бъде добавена към S&P500, то не само ще е изключително голямо постижение за Илон Мъск, но също така би се отразило положително и на всички инвеститори в компанията.

Tesla наскоро се превърна в най-скъпата автомобилна компания в света, а капитализацията ѝ вече е около 280 млрд. долара. Към момента компанията е по-скъпа от 95% от всички компании в индекса.

Илон Мъск вече е по-богат от Уорън БъфетМъск изпревари Бъфет, след като само вчера състоянието му нарасна с 6 млрд. долара

Новината идва на фона на ръст от 230% в цената на книжата от началото на 2020 г. За последните 12 месеца повишението е от 580%, изчисляват от Forbes.

В петък акциите приключиха на рекордните 1544.65 долара за брой.

Сериозният ръст в последните 6 и 12 месеца обаче кара все повече инвеститори да скъсяват книжата на Tesla. По данни на S3 Partners скъсените книжа са на стойност 19 млрд. долара, което е рекорд за САЩ.

Ако този темп продължи и през настоящата седмица, то компанията на Илон Мъск ще е първата, прекрачила границата от 20 млрд. долара заети къси позиции.

Инвеститорите, скъсяващи дадена акция или индекс, биха спечелили, ако тя поевтинее.

По данни на Morningstar книжата на Tesla са надценени с цели 91%, а реалната им цена днес е 731 долара за брой.