Със 116 гласа "За" НС одобри предложенията за промени в правителството. Против се обявиха 89 депутати. След това новите министри положиха клетва.

В декларация от името на ГЕРБ Даниела Дариткова обвини президента, че вчера, по време на протеста в София, е показал, че за него е непосилна задача да олицетворява единството на нацията. По думите и вместо да зове за спазването на законите, той подкрепя незаконни акции на гражданско неподчинение и целенасочено разделя обществото.

"Под прикритието, че чува гласа на народа, всъщност той руши демокрацията, като не спазва законите и Конституцията и на практика отправя призиви за еднолично управление", каза председателят на ПГ на ГЕРБ, цитирана от БНТ.

Няма нито една тема от обществен интерес, по която президентът да е насърчил диалог между институциите, политическите партии и обществото, каза още Дариткова и заяви: "Вече е крайно време ясно да заяви своите претенции и неговото желание за въвеждане на президентска република".

Тя призова народните представители от всички политически партии ясно да заявят своята позиция - подкрепят или осъждат действията на президента Радев за рушене на институциите.

Декларацията бе прекъсвана от скандирания "Оставка" от страна на депутатите от ГЕРБ.

Вицепремиерът Томислав Дончев представи биографична справка на предложените за министри. Докато той говореше в началото депутати от левицата скандираха "Оставка".

В 10.00 часа депутатите излязоха в 15-минутна почивка.

След почивката Корнелия Нинова заяви, че управляващите се стремят към оцеляване на всяка цена и се страхуват от хората.