"Никога не съм си и помисляла, че на моята възраст ще има толкова много хора, които искат да гледат мои снимки," казва 84-годишната Хсу Хсиу-е.

В продължение на 70 години тя и съпругът й, Чанг Ван-джи (83 г.) предлагат пране и химическо почистване на дрехите на хората в квартал Хули, в града Тайчун в централен Тайван.

През последните десетилетия двамата са събрали стотици дрехи, които клиенти са забравили да вземат.

Наскоро техният внук ги убеждава да се позабавляват като обличат забравените дрехи и позират за снимки в Instagram.

За тяхна изненада постовете им се превръщат в хит, като профилът им WantShowAsYoung вече има 138 000 последователи от цял свят.

Техният внук казва, че не е имал за цел да прави баба си и дядо си известни, а просто е искал да им помогне да се преборят със скуката от напредналата възраст и спокойния начин на живот в Хули.

"Не винаги имат работа. Случва им се да подремват в пералнята и духът им не бе особено приповдигнат. Така че си помислих, че по този начин мога да напомня на хората да си прибират дрехите от пералнята и да напомня на моите баба и дядо че животът им може да е страхотен и на тази възраст," казва той пред BBC.

Силата на социалните мрежиПомните ли котарака-вратар, който се превърна в истинска сензация?

Така със съвети от свои приятели с вкус към модата, той помага на баба си и дядо си да комбинират ризи, къси панталони, блузи и поли, като използват за снимките взети назаем дамски чанти, шапки и слънчеви очила.

След това им прави снимки като за модно списание, докато те позират до пералните и сушилните машини.

"Когато се обличам по този начин се чувствам с 30 години по-млад," казва дядото.

Ван-джи, който основава своя бизнес с химическо чистене на 14-годишна възраст, за да помага на семейството си, казва, че хората започнали да оставят свои ненужни дрехи при него в последните години, когато дрехите станали по-достъпни.

"В миналото дрехите бяха много скъпи," спомня си той. "Когато се ожених, костюмът ми струваше една волска кола с 20 чувала ориз. Тогава дрехите бяха толкова ценни, че можеше да ги оставяш в заложните къщи, ако ти трябваха пари."

Ван-джи казва, че някои хора оставяли дрехите при него, защото не били от града и забравяли да си ги вземат. Други пък починали, а роднините им не ги потърсили. Имало и хора, които претърпели сериозни промени в живота си, в това число и развод и поради това също забравяли да ги вземат.

Двамата са дарили стотици дрехи на благотворителни организации, особено след природни бедствия, но въпреки това им остават няколкостотин.

Двамата съпрузи никога не са имали профил в Instagram или Facebook и преди това са бъркали "последователите" с преследвачи, но сега с радост слушат, докато внукът им им превежда на коментарите под снимките.

Това, което ги прави най-щастливи е, че вдъхновяват други хора да мислят, че възрастта не е пречка за това да изглежда модерно и да се забавляваш.

"Много хора не са наистина стари, просто сърцето им е старо. Те казват, че нямат енергия и си почиват и почиват, докато здравето им се влоши," казва Хсиу-е.

Нито тя, нито съпругът й планират да се пенсионират.