Уорън Бъфет инвестира нови 400 млн. долара в акции на Bank of America, сочи уведомление до щатската Комисия по ценни книжа и борси, пише Business Insider.

Това се случва само дни, след като инвеститорът закупи акции за над 813 млн. долара. Последните покупки са осъществени между четвъртък миналата седмица и понеделник (бел. ред. вчера, 27 юли).

Сделките са осъществени на средна цена от 24.22 долара за брой.

Компанията на Бъфет Berkshire Hathaway вече притежава 998 млн. акции, представляващи 11.5% от капитала на банката.

Само в последните осем дни той е придобил 50.3 млн. акции на обща стойност 1.2 млрд. долара.

По последни данни, Bank of America е втората най-голяма позиция в портфейла на Berkshire. Стойността на инвестицията в банката на база цена от края на вчерашната борсова сесия е 24 млрд. долара.

Съвет от Уорън Бъфет как лесно да увеличите стойността си с 50%Ако не можете да общувате, това е все едно да намигвате на момиче в тъмното — нищо няма да се случи, казва милиардерът

От началото на 2020 г. акциите на банката са загубили 32% от стойността си. Бъфет по всяка вероятност очаква възстановяването на стойността на книжата, поради което инвестира още средства в позицията.

Най-голямата позиция на Berkshire Hathaway в момента е Apple. Акциите на технологичната компания заемат 40% от портфейла, като се оценяват на 95 млрд. долара.

Бъфет спечели милиарди долари от инвестицията си в AppleИнвеститорът е заплатил 35 млрд. долара за покупката на всичките си акции на Apple, което му определя средна цена от около 141 долара на акция