Как Елизабет II показва какво не й е вкусно
Бившият личен готвач на Елизабет II Дарън Макгрейди разкри нова серия кралски тайни, свързани с кулинарните навици на монарха. Той готви за Нейно величество в продължение на 11 години от 1982-а до 1993-а. През това време осигурява на Елизабет II по четири ястия на ден и дори я е придружавал на две кралски визити до Австралия.
Макгрейди споделя, че кралицата мрази силни вкусове от рода на лук и чесън, но е страстна почитателка на риба с картофи. Елизабет II е любителка и на сладкото, като обожава всичко шоколадово. Готвачът изтъква, че Нейно величество не оповестява, ако не й хареса някое блюдо. Вместо това оставя бележка в дневника си, заявявайки, че не желае от дадено ястие да се сервира повече.
Макгрейди хранил също любимите животни на кралицата - конете и коргитата. Той белил морковите на конете и сервирал на кучетата заешко месо със зеле и ориз, пише в. Стандарт.
Готвачът разкрива още, че е работил и за покойната принцеса Даяна през последните четири години от живота й. Той дори й приготвил вечерята на фаталната дата през 1997-а.
"Чаках я да се прибере. Когато разбрах новината, бях съкрушен", припомня си Макгрейди.
Дарън споделя, че принцесата на народа се хранела здравословно. Тя наблягала на риба, пилешко и пълнени зеленчуци. Веднъж готвачът даже държал бебето Хари, докато майка му се наслаждава на овесени ядки в кухнята на Уиндзор.
Макгрейди напуска Двора след трагичната смърт на Даяна. Днес готви в Далас, Тексас. Той споделя кралските си рецепти онлайн в YouTube.