Вчера вечерта Samsung представи своите нови смартфони и таблети от висок клас. Новите устройства вече могат да се поръчат онлайн от А1.

Кампанията за предварителни поръчки ще продължи до 20 август, а първите заявили ново устройство ще получат подарък от Samsung.

Първите, направили поръчка и регистрирали своето устройство в приложението Samsung Members, имат възможност да получат и аксесоар от корейския производител.

Подаръкът за закупилите модела Note20 са безжичните слушалки Galaxy Buds+. Потребителите, които изберат Note20 Ultra, ще получат най-новите Galaxy Buds Live, при това в изящен бронзов цвят.

Регистриралите нов таблет Samsung Galaxy Tab S7 или S7+ пък имат възможност да получат оригинален калъф BookCover за него.

Дългоочакваните Note20 и Note20 Ultra предлагат забележителни технически характеристики. Деликатната технология е защитена от здрав алуминиев корпус, подсилен със стоманена рамка.

Екраните и на двата модела в серията са защитени с 3D Gorilla Glass, но особено внимание трябва да се обърне на Note20 Ultra и неговия екран от седмо поколение. Наречен “Victus”, този тип Gorilla Glass е тестван с падане от 2 метра на твърда повърхност и е двойно по-устойчив на надраскване от предишните модели. Това е и първият модел на Samsung в портфолиото на А1, който предлага тази технология.

Предварителните поръчки на сайта са валидни при покупка с нов тарифен план от А1. От тях могат да се възползват както настоящи клиенти на телекома, така и нови, които искат да се прехвърлят към А1, използвайки възможността да закупят ново устройство на изплащане.

Цените на Samsung Galaxy Note20 започват от 57.99 лева на месец или 1289.99 лева в брой, при поръчка с тарифен план A1 One Unlimited 5XL. По-големият модел Note20 Ultra се предлага за 1819.99 лева в брой или за 81.99 на месец, отново със същия тарифен план.

Note20 и Note20 Ultra използват осемядрен Еxynos 990 процесор. Интересното при него е конфигурацията на ядрата, които следват принципа 2+2+4. Две от тях са с производителност 2.73 GHz, други две – с 2.50 GHz, а последните 4 – с 2.0 GHz. Toва позволява оптимално разпределение на натоварването помежду им, според задачата, която трябва да изпълняват.

Така Note20 и Note20 Ultra не просто работят без забиване, но и пестят от батериите си, които и без това са със солиден капацитет – съответно 4 300 и 4 500 mAh.

Говорейки за Note20 и Note20 Ultra, не може да не стане дума и за писалката „S Pen”, която придружава всяко от устройствата. Времезакъснението при „писане“ върху модела Note20 Ultra e наистина впечатляващо – 9 милисекунди. Не е пресилено да се каже, че е практически незабележимо за човешкото око.

Целият процес на предварителната поръчка е онлайн, което e допълнително предимство с оглед на продължаващата пандемия. Доставките за направилите заявки към онлайн магазина на А1 са напълно безплатни за цялата страна. Клиентите трябва да имат предвид, че точните дати ще зависят и от графика за обслужване на населеното им място от куриерските фирми.

Срокът за активация на устройството започва от 17 август и ще продължи до 30 август. Между 15 и 21 септември желаещите да участват за награда трябва да побързат да се регистрират в Samsung Members, защото бройките са ограничени и подарък ще получат само първите участници, според реда на регистрация.

Предвидени са 300 броя безжични слушалки Galaxy Buds Live за поръчалите Note20 Ultra и още 150 броя Galaxy Buds+, за избралите модела Note20. Първите 30 души, регистрирали нов Tab S7+ и първите 50, записали своя Tab S7, ще получат калъф BookCover.

Щастливците ще получат своя подарък по куриер, директно от Samsung, след преминаване на съответния процес по верификация на покупката.