Със заземени самолети, затворени хотели и международни ограничения за пътуване, кемперите и кавараните се превръщат във все по-популярна и сравнително безопасна форма на туризъм през тази година, още повече че по презумция вървят с идеята за социално дистанциране.

Но ако тази година сте пробвали да си осигурите резервация за кемпер, най-вероятно не сте успели или се е наложило да дадете една торба пари.

В такъв случай Nestbox със сигурност ще ви заинтересува.

Проектиран от чешкото дизайнерско Studio 519 за фирмата Egoé, Nestbox е модулно разширение на багажника, което превръща повечето автомобили в кемпер за броени минути.

Изработен от брезов шперплат и проектиран така, че да се впише в багажника на автомобила, Nestbox се предлага в различни размери и може да бъде персонализиран с различни аксесоари и модули, които да отговарят на всякакви цели - от дълго пътуване до семеен ден на плажа, разказва Lonely Planet.

Основното тяло съдържа компактна кухня с печка, мини хладилник, работно пространство, сгъваема мивка и чекмеджета за съхранение. Леглото със сгъваем матрак се намира над кухненския модул и е достатъчно, за да настанят удобно двама възрастни.

Според Egoé, дори и ако колата ви има малко допълнително място, вероятно тя може да приюти Nestbox.

Не е необходимо да влачите каравана или да харчите пари за кемпер, когато можете да поставите това устройство в колата си, казва екипът.

Освен Nestbox, компанията предлага и други продукти, предназначени за приспособяване към живот на пътя, като например Nestbags - чанти за съхранение, които могат да бъдат прикрепени към прозорци и покриви, за да се използва пространството оптимално.

Едни от най-интересните автокемпери в света От кога копнеете за кемпер?

Ако се интересувате от Nestbox, цените му започват от около 3400 долара за най-малкия модул. Вижте пълния списък на съвместимите превозни средства тук.