Малко хора получават шанса да снимат животни, като хипопотами, хиени или крокодили.

Сюрен Манвелян обаче не само ги снима, но успява да се доближи толкова много до тях, че да запечата безумно подробни близки кадри на очите им.

Някои от тези макроснимки изглеждат като пейзажи на далечни все още неоткрити планети, докато други напомнят портал към друго измерение.

Но всички те доказват, че очите наистина са прозорците към душата, посочва BoredPanda.

„Започнах да мисля за тази серия, след като завърших подобна за човешкото око“, казва Манвелян. "След първия проект наистина станах добър в снимките на очи при всякакви условия и в крайна сметка се спрях на идеята да снимам животински очи."

Манвелян улавя кадрите почти навсякъде, където може да открие животни - от двора си пред зоологически градини до океанариуми и т.н.

"Понякога хората дори се свързват с мен с молба да снимам очите на техните домашни любимци," казва фотографът.

"Очите на всяко животно са резултат от приспособяването му към условията на живот. Това е причината, поради която има толкова много видове. Очите на морските обитатели са напълно различни очи от тези, които живеят на земята. Мисля, че това прави серията ми толкова интересна за зрителя," според Манвелян.

Той играе и игра със своите онлайн последователи. Когато качва нова снимка, моли феновете си във Facebook и Instagram да познаят на кое животно принадлежи окото. "Интересното е, че това може да се превърне в доста трудно предизвикателство," признава експертът.

Да се приближаваш толкова до животните обаче си е предизвикателство.

Например, Манвелян прекарва час с лама в клетката й, опитвайки се да я предразположи, така че да му позволи да се приближи достатъчно за перфектната снимка.

Още снимки ще откриете тук.