Щатските индекси записаха понижения във вчерашната сесия след като разпродажбите ден преди това доведоха до най-големия еднодневен спад на S&P 500 от близо три месеца.

Въпреки че в края на деня успяха да се отдалечат от дъната си за сесията, всеки от три основни щатски индекса записа понижение за седмицата, след като срива от четвъртък изтри спечеленото преди това. S&P 500 приключи седмицата с понижение от 2.3%, Dow Jones изгуби 1.8%, а технологичният Nasdaq падна с близо 4%, записвайки най-лошата си седмица от март.

Nasdaq се представяше най-слабо вчера, като на определен етап от сесията губеше 5% преди да ограничи загубите си. В четвъртък индексът падна под 12 000 пункта, след като премина тази граница за първи път в историята само ден преди това. Акциите на Apple се стабилизираха след спад от 8% в цената в четвъртък. Книжата на Amazon и Zoom Video Communications продължиха поевтиняването си от предходната сесия.

“Минисривът от четвъртък отвори вратата за още разпродажби и инвеститорите се втурнаха да прибират печалби преди да дойдат новите понижения,” заяви пред Yahoo Finance Крис Бошам, старши пазарен анализатор в IG. “Ако има срив, тогава края на първата седмица на септември, след излизането на данните за заетостта и преди дългия уикенд в САЩ, вероятно това е идеалното време.”

Акциите на Tesla поевтиняха с над 7% в следборсовата търговия вчера, след като стана ясно, че комисията към индекса S&P 500 е решила да включи в него Etsy, Teradyne и Catalent, но не и компанията за електромобили на Илон Мъск.