От 80% до 90% от жените вероятно ще се сдобият с целулит в даден момент от живота си.

И въпреки че има много медицински начини за лечението му, като лазерна терапия например, всички те са доста неприятни и скъпи.

А най-лесният начин да се преборите с този досаден проблем е да инвестирате в питателна и здравословна диета, която да е от полза за цялото ви тяло.

Bright Side подбира седем храни, които могат да ви помогнат в борбата с портокаловата кожа.

1. Пъпеш

Пъпешът съдържа около 91% вода и има диуретичен ефект. Скорошно проучване, проведено сред 40 здрави жени на възраст от 31 до 50 години, които 56 дни приемат екстракт от пъпеш, показва, че се разделят с голяма част от целулита.

Пъпешът не съдържа мазнини и може да ви помогне за задоволяване на желанието за сладко.

2. Черен шоколад

Тъмният шоколад съдържа антиоксиданти, които активират разграждането на мазнините, допринасящи за целулита. Той поддържа сърдечно-съдовата система и активира притока на кръв, като помага за намаляване на портокаловата кожа.



15 храни, които хранят не само вас, но и раковите клеткиВероятно не мислим, че храната, която ядем всеки ден, може да ни причини рак

3. Шафран

Шафранът има противовъзпалителни свойства, които могат да подобрят кръвообращението и да забавят растежа на мастните клетки. Той повишава мускулния тонус и елиминира неравностите по повърхността на кожата.

4. Боровинки

Те са чудесен източник на антиоксидант, известен като антоцианин. Консумацията им предотвратява превръщането на мазнините в холестерол. Те подобряват лимфния поток и елиминират стимулиращите целулита токсини.

Боровинките също така стимулират клетъчното обновяване и спомагат за подобряване на външния вид на кожата.

5. Лют червен пипер

Той активира механизмите за изгаряне на мазнини в тялото, освен това елиминира токсините, които се натрупват в мастните клетки под кожата и причиняват целулит. Може да помогне за възстановяването на здрава тъкан, което прави кожата да изглежда по-гладка.

Съдържа витамин В6, който помага за възстановяване и обогатяване на съединителната тъкан.

6. Чесън

Чесънът стимулира кръвообращението, използва се ефективно за лечение на затлъстяването и допринася за премахването на целулита. Диета, богата на чесън, може да помогне на тялото да се отърве от токсините, които причиняват портокаловата кожа.

7. Киноа

Помага за разграждането на мастните клетки, които са отговорни за образуването на целулит. Стимулира изгарянето на излишните мазнини в тялото и може да намали натрупването на мастни клетки.

Минералите в киноата засилват производството на колаген, укрепват кожата и подобряват еластичността й.