В последните няколко месеца очертахме няколко нови тенденции, които се оформиха през периода март - септември на имотния пазар у нас.

Първата и най-значима промяна, за която ще стане въпрос и днес, е повишеното търсене на къщи в София, така и в другите големи градове на страната.

Купувачите търсят все повече жилища в затворени комплекси, а в последните месеци се отчита и сериозен ръст в сделките с имоти по морето и в планината.

Не можем да не обърнем обаче по-сериозно внимание на комплексите, които се предлагат в крайградските зони на столицата.

Ето и три от топ проектите, които се предлагат в Лозен, Владая и Панчарево, подбрани за вас от BULGARIAN PROPERTIES.

Green Park Lozen

Комплексът предлага самостоятелни къщи, разположени сред отлично поддържана инфраструктура от парков тип, с дворове и алеи, изглед към планините, чист въздух и безопасност.

Къщите в комплекс „Грийн Парк Лозен“ са с модерен архитектурен дизайн, с големи тераси и плосък покрив. Комплексът е от затворен тип, простиращ се на терен от 3 800 квадратни метра. Застроената площ е 1200 кв. м, включваща 1 самостоятелна и 6 еднофамилни къщи. Комплексът има подземен паркинг с 14 броя гаражи и паркоместа.

Имотите се продават завършени по БДС.

В селото има много нови къщи с живеещи целогодишно, които са предпочели спокойствието на района в комбинация с бързия и лесен достъп до всички удобства на столицата.

Комплекс от къщи във Владая

Този комплекс е създаден да върне естествения баланс в живота на работещия човек, към който все по-често се стремим. Новият ви дом ще е разположен там, където чистият въздух, зеленината и спокойствието ще са ваши ежедневни спътници.

Имотите се намират в село Владая, район Витоша на Столична община, на 13 км от центъра на столицата и на 16.5 км от гр. Перник. Живописното местоположение на района в близост до река, сред богата растителност на еко пътеките към парк Витоша, гарантират прекрасни гледки към околността.

Състои се от 12 еднофамилни къщи и 6 къщи тип-близнаци. Благоприятствано от наклона на терена, алейната мрежа и разположението, сградите са изцяло насочени и отворени към най-пленяващата гледка от комплекса – панорамата на Витоша.

Охраняемият комплекс разполага с фитнес на открито, детска площадка, мултифункционално игрище и барбекю зона

Комплекс от къщи Sunny Houses до комплекс Бяла Черква (ПРОМОЦИЯ)

Мечтаете да живеете в спокоен район с чист въздух и зеленина, но без да се лишавате от удобствата, които предлага столицата?

Една отлична възможност днес е покупката на семеен дом в затворения комплекс „Слънчеви къщи” разположен в Панчарево, местност „Косанин дол ”. Районът осигурява отлични условия за живот в тиха и спокойна атмосфера, същевременно добре изградена комуникация с ключови точки в града.

Комплексът се състои от пет редови къщи, предлагани на промоционални цени в момента.

До района има лесен целогодишен достъп, зимна поддръжка на пътя, стандартно сметоизвозване, кабелна телевизия и интернет. Намира се в близост до Околовръстен път, Цариградско шосе и Бизнес Парк София. В околността са язовир Искър и кабинков лифт “Симеоново“. В самия район се намират Англо-американското училище, ЧДГ “Слънчогледи“, комплексите „София Вилидж” ,“Бяла Черква“ и „Маунтин Вю”, спортен комплекс „Панчарево“, Комплекс тенис кортове и плувни басейни.