Баровете в сградата на английския парламент бяха изключени от новите строги ограничения във връзка с коронавируса, според които заведенията трябва да затварят в 10 часа вечерта.

Премиерът Борис Джонсън обяви по-рано през месеца, че всички барове и ресторанти в Англия ще трябва да затварят в 10 вечерта в опит да се спре разпространението из страната на настоящата втора вълна на коронавируса.

Тези правила обаче не важат за пъбовете, баровете и ресторантите, които се намират в сградата на парламента, информира Times of London.

Други правила, които принуждават посетителите да оставят данни за контакт при влизане в баровете, както и да носят маски, когато не седят на маса, също не важат за заведенията в сградата на парламента, според изданието.

Парламентарните власти са използвали изключение в правилата, което позволява на "служебни столове" са заобикалят ограниченията.

Какво правят големите държави в Европа, за да избегнат втора COVID-вълна?Няма съмнение, че Европа вече е изправена пред “втората вълна” случаи на коронавирус, от която всички се опасяваха, след като строгите ограничения върху обществения живот бяха вдигнати, а лятното затишие при новозаразените приключи

Новите правила са много спорни заради огромните групи хора, които се струват в центровете на градовете и в градския транспорт, като дори членове от управляващата партия ги поставиха под въпрос.

Пожелал анонимност депутат от консервативната партия казва пред Politico: "Кой глупак реши, че е добра идея да се изритат хиляди пияни хора от баровете на улицата, а оттам в метрото по едно и също време? Това е като някакъв извратен експеримент, за да се види дали може да се създаде втора вълна на коронавируса."