Ресторант в центъра на пламналата от коронавирус Прага предлага десерт във формата на молекулата на заразата.

Сладкото изкушение бързо се превърна в хит, а собствениците на заведението се надяват, че това ще компенсира до някъде спада в приходите им в резултат на пандемията.

Ресторант Black Madonna обикновено е пълен с туристи, привлечени от иновативния му интериор, но в настоящия момент това просто не е възможно заради втората вълна на COVID-19, която завладява нови и нови територии на Стария континент.

Затова заведението залага на десерт, който да привлече местните. Идеята за него хрумва на сладкарката Олга Будник по време на карантината през пролетта.

Тя открива в интернет снимка на молекулата на коронавируса и въз основа на нея създава десерта.

Той е по-малък от топка за тенис, покрит е с шоколад, а шиповете на вируса са направени от бял шоколад и сушени малини.

Лакомството, което е пълно с фъстъчен крем с малиново пюре и малина, бързо се превръща в хит, като днес заведението продава повече от 100 броя на ден.

The Revolutionary Dining Room & Bar: Всяко ястие нарушава правилата Къде се срещат модерната италианска кухня и визионерите, които променят света?

Сладкарката вече обмисля нов десерт, който да е с вкус на цитруси и ликьор. Пускането му на пазара обаче ще трябва да почака, тъй като Чехия вчера затвори баровете, ресторантите и клубовете, а училищата преминаха на дистанционна форма на обучение.

Страната регистрира рекордните 9544 нови случая на коронавирус. Това е най-високото ниво от началото на пандемията в страната, съобщават световните агенции.