Щатските индекси записаха понижения във вчерашната сесия, които бяха оглавени от акциите на големите технологични компании. С това Уолстрийт сложи край на една трудна седмица, в която броят на случаите на коронавирус нарасна, преговорите за нови стимули в СЩА пропаднаха, а трейдърите се подготвяха за президентските избори през следващата седмица.

Индексът Dow Jones Industrial Average затвори с понижение от 157.51 пункта, или 0.6%, на 26 501.60 пункта. По време на сесията Dow Jones губеше над 500 пункта. S&P 500 изгуби 1.2% до 3 269.96 пункта, а технологичният Nasdaq Composite падна с 2.5% до 10 911.59 пункта.

Dow и S&P 500 изгубиха 6.5% и 5.6%, респективно, за последните пет сесии и отчетоха най-лошата си седмица от март. Nasdaq се понижи с над 5% за седмицата и също записа най-слабото си представяне от месец март.

Милиардер прогнозира преизбиране на Тръмп и революцияИзвестният като „Краля на облигациите“ Джефри Гъндлак прогнозира точно и през 2016 г., че Доналд Тръмп ще бъде избран за президент

Тези седмични понижения дойдоха на фона на повишението на седемдневната средна стойност на новите случаите на коронавирус в САЩ до рекордни нива.

В Европа пък Германия и Франция обявиха нови блокади с цел ограничаване на разпространението на заразата.

Акциите на Apple поевтиняха с 5.6%, след като технологичният гигант обяви 20% спад в продажбите на iPhone и не обяви прогнози за финансовите си резултати за следващото тримесечие. Книжата на Amazon се обезцениха с 5.5% дори и след като гигантът в сферата на електронната търговия обяви огромен скок в печалбата за третото тримесечие.

Междувременно пазарната капитализация на Twitter намаля с над 21% след като компанията обяви по-малък ръст в броя на потребителите от очаквания. Понижението при Facebook бе от 6.3% на фона на изненадващия спад в броя на активните потребители на социалната мрежа в Канада и САЩ.

Акциите на Alphabet избегнаха негативната тенденция и поскъпнаха с 3.8%, след като компанията майка на Google обяви по-добри от очакваните тримесечни резултати.