Ant Group ще набере 34.5 млрд. долара от двойното си първично публично предлагане, след като определи цената на акциите си днес, като това ще бъде най-голямото борсово листване на всички времена.

Китайският гигант в сферата на финансовите технологии преди това обяви, че ще подели листването между борсите в Шанхай и Хонконг, емитирайки по 1.67 млрд. нови акции на всяка борса.

Акциите на Ant Group в Шанхай ще са на цена от 68.8 юана (10.3 долара). Емитирането на 1.67 млрд. акции ще донесе на компанията 114.94 млрд. юана, или 17.23 млрд. долара, според местната борса.

Акциите, които ще се търгуват на борсата в Хонконг, ще са на цена от 80 хонконгски долара за брой (10.3 долара), което означава, че ще бъдат набрани 133.65 млрд. хонконгски долара, или 17.24 млрд. щатски долара.

Така компанията ще набере общо малко под 34.5 млрд. долара, като има вероятност сумата да нарасне, ако бъде упражнена и опцията за допълнително емитиране на акции, в зависимост от търсенето.

Това прави IPO-то на Ang Group най-голямото за всички времена, нареждайки го преди това на петролния гигант Saudi Aramco, който набра малко над 29 млрд. долара.

Така пазарната капитализация на Ant ще възлезе на 313.37 млрд. долара и ще е по-голяма от тази на някои от най-големите банки в САЩ, в това число Goldman Sachs и Wells Fargo.

Акциите на Ant Group се очаква да започнат да се търгуват в Хонконг на 5 ноември. От компанията не са обявили кога започва търговията в Шанхай.

От Ant Group заявиха, че стратегически инвеститори са се съгласили да запишат 80% от акциите, емитирани в Шанхай.

Alibaba, чрез своето подразделение Zhejiang Tmall Technology, се е съгласила да купи 730 млн. акции от клас А, което ще й позволи да запази приблизително 33-процентния си дял в Ant Group.