Сандали с чорапи - идеалната комбинация за зимата?

Дори и повечето от нас да не смятат така, модният гуру Маноло Бланик разкрива, че това е неговият избор за студения сезон.

77-годишният дизайнер Маноло Бланик, който стои зад едноименния бранд за обувки, дори посочва, че това е любимата му комбинация за това време на годината, определяйки я като "елегантна".

"Красив костюм, комбиниран с поло и сандали с чорапи, е перфектната зимна униформа", казва той, като все пак признава, че тя вероятно не е по вкуса на всеки.

Дизайнерът казва, че стилът е по-важен от модата.

Разказва за първата си среща с драматурга Тенеси Уилямс, стоящ зад пиесата "Котка върху горещ ламаринен покрив", когато вече е избрал своята "униформа" - двуреден костюм и папийонка.

Уилямс го оглежда и му казва: "Изглеждаш като мен, когато продавах обувки", а Бланик отвръща: "Аз това и правя".

Дизайрът посочва, че обича навиците, затова пазарува от едно и също място, храни се в един ресторант и закусва корнфлейкс и мармалад.

И признава, че единственият нов навик, с който иска да се сдобие, е да спи по-добре.

Бланик е роден в Санта Круз де ла Палма, на Канарските острови. Семейството на майка му притежава плантация за банани, където той израства заедно със сестра си Еванджелина.

Към дизайна на обувки го насочва Даяна Верланд, главен редактор на US Vogue. Отваря първия си бутик в САЩ през 1979 г. Днес има магазини в Лондон, Ню Йорк, Женева, Мадрид, Барселона, Москва, Дубай, Абу Даби, Доха, Хонконг, Куала Лумпур, Сеул, Сингапур, Токио и Тайпе.

Най-скъпите обувки в светаАко сте склонни да дадете десeтки хиляди долари

През 2000 г., заедно с луксозните магазини Neiman Marcus, стартира първия търговски онлайн шоурум за виртуална реалност, включващ 3D модели на обувките му. Цялата колекция е разпродадена онлайн в рамките на три седмици.

Понастоящем Бланик живее в Бат, Обединеното кралство.