През 2017 г. мечтата на Кевин Пафрат била да печели по над 1 млн. долара годишно от The Paffrath Organization - имотния бизнес, който притежава заедно със съпругата си Лорън във Вентура, Калифорния.

През 2020 г. двойката печели 1.075 млн. долара само през май.

По-голяма част от техните доходи обаче не идват от имотни сделки или от наеми. Двойката печели сериозни пари от YouTube канала „Запознайте се с Кевин“, в който той започва да поства редовно през 2018 г., както и от свързани с него програми.

Двамата не печелят седемцифрена сума всеки месец (доходите им са 721 474 долара за септември 2020 г.), но пък са на път да спечелят над 6 млн. долара тази година.

Част от успехите им могат да бъдат приписани на късмета, но те също така са вложили безброй часове в това да стигнат дотук. След като каналът му в YouTube става все по-доходоносен, 28-годишният Кевин започва да отделя все повече време на създаването на съдържание, в това число да става преди съмване, за да може да заснема по няколко видеа на ден.

Лорън е мениджърът на имотния бизнес на двойката и също така е поела пълната грижа за двете им малки деца. В момента те не ходят на училище и на детска градина заради пандемията от COVID-19.

Най-трудната част от успеха им е да балансират между семейството и работата. “Точно бях родила втория ни син, когато Кевин започна да прави видеа за YouTube и да изкарва пари от това, така че определено трябваше да се приспособим,” казва Лорън пред CNBC.

"Кевин е устроен така, че се нагърбва с колкото се може повече неща и след това следва само работа, работа и пак работа.’”

Кевин обикновено работи по 12 часа на ден, от 5 сутринта до 5 вечерта, но отделя вечерите си за семейството. “Целта е да имам краен срок от 17:00 часа за работата, за да мога след това да съм с децата,” казва той.

Намирането на ниша на имотния пазар

Семейство Пафрат са милионери днес, но Кевин не е израснал в богато семейство. Неговите родители се местят в САЩ от Германия, когато той е на 18 месеца и се развеждат, когато той е на 6 години. Кевин си спомня, че парите никога не стигали.

В гимназията Кевин се записва в програма на правоприлагащите органи и мисли, че в крайна сметка ще се занимава точно с това. Тогава обаче един от полицаите му казва за своето странично занимание като имотен брокер, което буди интереса му.

Лорън, от друга страна, израства в света на недвижимите имоти, като гледа как нейните родители продават и управляват имоти. Подобно на майка си, тя започва да управлява имоти на 18-годишна възраст.

Кевин и Лорън се запознават на екскурзия в Париж, но всъщност, живеят в различни краища на страната. Впоследствие Кевин се мести от Флорида в Калифорния, където заживява с нейното семейство.

Докато прекарва все повече време около баща й, интересът му към имотите се засилва. Той започва да се обучава за имотен брокер и получава лиценз, докато е първокурсник в университета.

Докато започва кариерата си в имотната сфера, Кевин не смята, че някой ще купи къща от 19-годишен без опит. Решението – двамата с Лорън да купят къща, да я ремонтират и да докажат своите умения.

В крайна сметка, правят точно това и докато обновяват къщата, осъзнават, че това е нещото, с което искат да се занимават – да купуват къщи в лошо състояние, да ги обновяват и да ги отдават под наем.

В следващите няколко години те продължават да правят това, докато Кевин взема университетската си диплома през 2014 г. Днес те притежават 22 имота в Южна Калифорния. Единият от тях е този, в който живеят, а 20 отдават под наем.

Двамата студенти, които се изправиха срещу Coca-Cola и PepsiСтудентите Мирко Вийгерт и Лоренц Хампл решили да създадат собствена компания за безалкохолни напитки тип кола, но нямали никаква идея как се произвежда газираната напитка

Като имотен мениджър на Paffrath Organization Лорън получава 245 000 долара годишна заплата. Заплатата на Кевин е 100 000 плюс комисионите за имотите, които купува.

Началото в YouTube

В началото Кевин правел видеа, основно за грешките, които е допускал, така че да помага на други хора да не правят същото.

След като набира сила обаче, той разширява съдържанието и включва инвестиционно съвети и пазарни новини. Той също така увеличава броя на видеата от едно на седмица до няколко на ден и започва да изкарва пари от канала.

Новото му съдържание се оказва хит. С увеличаването на последователите му се увеличават и доходите. Кевин в момента има 947 000 последователи в YouTube и печели средно по 150 000 долара на месец само от платформата.

Той също така използва канала и последователите си, за да генерира доходи и от други източници. Най-доходоносният от тях е продажбата на онлайн курсове в Teachable - платформа, в която предприемачи споделят опит и знания срещу заплащане.

Той печели средно по 332 000 долара на месец, но сумата може да е по-висока и по-ниска. През септември той заработва около 290 000 долара. Кевин печели и от свързани с канала линкове и партньорства и очаква да заработва по 80 000 или повече на месец от това.

Научени уроци

Не всички бизнес начинания на двойката са успешни. През 2017 г. те решават да прибавят строително подразделение към компанията си.

От този проект губят 1 млн. долара за по-малко от 18 месеца.

За Кевин това се оказва научен урок да избягва бизнеси с високи предварителни разходи.

YouTube каналът носи сериозни приходи на двойката, но той е създавал и проблеми на Кевин. В един от случаите той прави редица видеа за имотния магнат Грант Кардоун, в които критикува методите му и буквално му се присмива.

Той дори се появява в офиса на Гардоун във Флорида и дори поръчва цветя, които да бъдат доставени там.

След това са му повдигнати обвинения за навлизане в чужда собственост и непристойно поведение, които обаче впоследствие са свалени. Казва, че е похарчил около 100 000 долара за правни разходи, в това число и по въпроси, които не са свързани с Кардоун.

Кевин обаче отново използва всичко, за да си извлече поука и със съпругата си увеличават застраховката си, така че да покрива подобни събития в бъдеще.

Гледайки напред, семейство Пафрат искат да разрастват имотния си бизнес и инвестиции, но не са се прицелили в конкретна сума, която искат да натрупат като състояние. Те предпочитат да се концентрират върху времето си като семейство.

След като пандемията приключи, искаме да увеличим семейството си, да пътуваме с децата и просто да живеем живота си пълноценно, казва Лорън.

За Кевин обаче това все още включва 12-часови работни дни.