Американският милиардер и собственик на отбора от НБА "Далас Маверикс" Марк Кюбан заяви, че ще се кандидатира за президент на САЩ, ако биткойнът поскъпне до 1 млн. долара.

Популярният и от риалити предаването Shark tank бизнесмен обяви в Twitter намерението си за влизане в политиката.

Кюбан също така разкритикува настоящата система и я описа като “разбита.” Предприемачът прогнозира, че до 2030 г. в САЩ ще има и трета значима политическа партия.

Ако може да се вярва на председателя на Virgin Galactic Чамат Палихапития, съгласно неговите условия, Кюбан може да е готов да се кандидатира за президент на САЩ още през 2024 г.

Милиардер: Биткойнът е повече религия, отколкото решение на нещоВъпреки че биткойнът утрои стойността си през 2020 г., Марк Кюбан остава предпазлив по отношение на криптовалутата

В последния ден на миналата година Палихапития заяви, че ще купи Хамптънс и ще го превърне в лагер за деца, работещи ферми и евтини имоти, ако биткойнът поскъпне до 150 000 долара.

Междувременно, цената на биткойна нарасна до рекордните над 37 700 долара. Криптовалутата поскъпва с около 29% от началото на годината и бележи скок от 380% в последните 12 месеца. Стойността на пазара на криптовалути пък надхвърли 1 трлн. долара.

Анализатори на JPMorgan прогнозираха, че биткойнът може да поскъпне до 146 000 долара в дългосрочен план, ако инвестициите на частния сектор в криптовалутата се изравнят с тези в златото.

Институционалните инвеститори продължават да инвестират в най-популярната криптовалута, въпреки високата й цена.