Опасното време, което вчера доведе до локални наводнения в някои части на страната, продължава и днес.

Синоптиците обявиха оранжев предупредителен код за значителни валежи в областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас и Сливен.

Очаква се в тези райони количеството дъжд да достига между 35 и 65 литра на квадратен метър.

В девет области на страната е обявен жълт код за валежи от дъжд, за поледици и за заледявания. Той е в сила за райните на Видин, Монтана, Враца, Плевен, Габрово, Ловеч, София-област, София-град и Перник.

В седем области е обявен жълт код за валежи от дъжд. Това са Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Търговище, Шумен и Варна.

По Черноморието е в сила предупредителен код за силно вълнение на морето от четири бала, който важи за областите Добрич, Варна и Бургас.

Днес валежите ще отслабват, в Западна България ще спрат и облачността там ще започне да се разкъсва. Ще нахлува студен въздух и ще има условия за заледявания, в сутрешните часове на отделни места в западните райони и поледици.

Температурите ще се понижават, но все още ще са положителни. В повечето райони минималните ще са от 0 до 5 градуса, максималните - между 1 и 6 градуса, по-високи ще останат в източните райони.