31-годишната Уитни Уолфи Херд е най-младата жена, която листва своята компания на борсата чрез първично публично предлагане, пише Business Insider.

Успехът на приложението за срещи Bumble дори вече я направи милиардер, след като в първия ден на търговия на акциите на борсата те поскъпнаха с 63.51% - до 70.31 долара за брой.

По време на търговската сесия сделки бяха сключени и на ниво от 79.60 долара.

Състоянието на Уитни Херд се увеличи до 1.1 млрд. долара, с което тя вече е една от най-младите жени милиардери в света. На най-крехка възраст са сестрите Катерина и Александра Андресен, които са на 25 и 26 години.

Bumble разполага с 42 млн. потребители, като се отличава от конкурентите си по това, че дамите правят първата крачка при организирането на срещи.

Три от топ 10 най-големи технологични IPO-та се случиха през 2020 г.Социалната мрежа Facebook е единствената, набрала над 10 млрд. долара свеж ресурс

Приложението се оценява на 7.7 млрд. долара. Успехът на Уитни Херд е голям, тъй като от стотиците компании, които се листват на борсата всяка година, общо 20 до този момент в историята са били основани от жени.

Тя е омъжена за таксаския петролен наследник Майкъл Херд. Двамата се срещат по време на ски почивка през 2013 г., а сватбата им край Амалфи, Италия, продължи цели три дни, пише ThisisMoney.