Прозорците на пътническите самолети може да останат в историята.

Компания за дизайн предлага да персонализира интериора на частните самолети с OLED екрани от стена до стена, които да показват филми или пейзажи по избор на клиента.

„В бъдеще прозорците на самолетите може да изчезнат“, посочват от Yasava - швейцарската компания, стояща зад концепцията.

OLED екраните могат да бъдат изработени в различни размери, както и да покрият съществуващите прозорци, съобщава Daily Mail.

Изгледите, показвани на тях, могат да се променят с едно натискане, докато самолетът е в движение.

Рекламните кадри на Yasava показват екраните, показващи успокояваща подводна сцена, релаксираща гора и златно небе над облаци.

Възможво е обаче пътниците да гледат на тях и филми или телевизионни предавания.

Според Yasava концепцията се е оказала популярна сред клиентите й,„не могат да спрат да говорят за това“. В момента компанията работи по пет проекта за самолети.

OLED екраните обаче не се предлагат индивидуално, а като част от пакетна услуга по пълен дизайн на кабината и надграждане на интериора на самолета.

Yasava може да приспособи екраните към различни модели самолети. Цените се посочват при заявка.

Още през 2018 г. от Emirates прогнозираха, че в крайна сметка прозорците на пътническите самолети ще бъдат премахнати.

Emirates представи самолет без прозорци в първа класаEmirates Airline представиха новата първа класа, намираща се на борда на най-новия самолет на компанията, която ще разполага с виртуални прозорци.

Това ще направи самолетите по-леки, съответно по-икономични, както и по-мощни, по-бързи и способни да летят на по-голяма надморска височина.