Пътник, летящ на самолет на Delta Air Lines, се е опитал да отвори вратата на машината, докато тя била във въздуха, преди да нападне стюардеса, съобщава The Independent.

Неизвестният мъж летял от Атланта до Бостън, според новинарската станция WCVB.

Служител, станал свидетел на инцидента, казва, че стюардесата „отскочила назад“, а по-късно се оказало, че е ударена от пътника, докато се опитвала да му попречи да отвори вратата.

Двама служители се опитали да го овладеят, като в крайна сметка успели да му завържат ръцете с кабели. През останалата част от полета мъжът продължавал да крещи: „Пуснете ме оттук, това не е моят дом“.

Говорител на Delta посочва пред The ​​Independent, че служители на реда и медицински персонал са посрещнали полета при пристигането му в неделя, 14 февруари.

„Ще се обърнем към местните правоохранителни органи за конкретни подробности и допълнителни въпроси, свързани с този инцидент. Както винаги, здравето и безопасността на нашите клиенти и служители остава нашият основен приоритет,“ заявяват още от авиокомпанията.

Представители на местната полиция посочват пред WCVB, че са наясно с предполагаемото нападение, като случаят се разследва от ФБР.

Жена отвори вратата на самолет по време на полет и загина19-годишна британска студентка загина миналата седмица, след като отвори вратата на малък самолет по време на полет над Мадагаскар

Не за първи път пътник се опитва да отвори вратата на самолет по време на полет.

През 2019 г. мъж се опита да "слезе от самолета" по време на паническа атака. Инцидентът стана на борда на машина на British Airways, изпълняваща полет от Лондон до Рияд в Саудитска Арабия.

Около час преди самолетът да се приземи, мъжът се опитал да дръпне лоста на вратата в задната част на самолета, докато крещял „Искам да изляза”.

Кабинният екипаж успял да го успокои и да го върне на мястото му, където остава до края на полета.