Милиардерът Илон Мъск обяви, че възнамерява да създаде нов град, който ще носи името Старбейс, пише Forbes.

Една от компаниите на Мъск - SpaceX, вече е обявила официално своя интерес относно приобщаването на село на име Бока Чика, където се намира площадката за изстрелване, както и фабриката ѝ към новото населено място.

„През последните няколко дни съветът ни получи официално запитване от SpaceX относно интереса на Илон Мъск да включи село Бока Чика към град на име Старбейс, Тексас. По-рано днес съдът на комисарите на окръг Камерън също беше информиран за начинанието на SpaceX”, се казва в изявлението.

Автомобилът, който Илон Мъск прати в космоса, прелетя покрай МарсШофиращият Tesla манекен в скафандър се доближи до Червената планета

Съдията Еди Тривино обаче обяви, че ако Мъск иска да създаде нов град и да приобщи към него Бока Чика, това следва да се направи изцяло следвайки местното законодателство.

„Строим град Старбейс в Тексас. Оттам отиваме на Марс, а оттам – към звездите”, написа той в Twitter.

Кога ще има градове на Марс?Постоянното присъствие на хора на Марс ще бъде възможно до края на десетилетието, а до 2100 г. може да има град с население от един милион души, прогнозира инженерът Робърт Зубрин

Милиардерът, чието състояние се оценява на 164 млрд. долара, обяви през декември, че се мести от Калифорния в Тексас.

През миналата седмица от SpaceX публикуваха няколко обяви за работа, а друга компания на Мъск - The Boring Company, започна назначения в района през ноември миналата година.