Застрахователните искове, свързани с джакузита, са нараснали през последната година във Великобритания, тъй като хората са прекарвали повече време в дворовете си по време на локдауна, информираха от Aviva.

Според застрахователната компания исковете за претърпени щети във връзка с джакузита са се увеличили със 188% на годишна база през 2020 г.

Сред исковете, които компанията е приела, са такива за тример за трева, който спукал надуваема вана и за годежен пръстен, който скъсал обшивка.

Популярността на тези скъпи артикули скочи през 2020 г. във Великобритания, след като повече хора прекараха лятото, без да напускат страната.

През миналия юни платформата за онлайн търговия eBay отчете близо петкратно увеличение в продажбите на джакузита.

Наличните количества на уебсайта на производителя Argos, където цените на джакузита достигат близо 6 450 паунда (8 970 долара), остават ограничени.

Европа се бори за спасяването на летния си сезонЕвропа може би е на прага на едно запомнящо се лято или пък е изправена пред още един мрачен летен сезон на ограничения за пътуване, правила за карантиниране и блокирана туристическа индустрия

Част от другите щети по джакузита, от които са се оплакали клиенти на застрахователя, са причинени от паднали слънчеви чадъри и от птици, които пробиват дупки в покривалата им.

От Aviva също така казват, че исковете за случайно претърпени щети от изпуснати вътре в джакузитата предмети или удари отстрани в стените им също са нараснали в последните години. Британците най-често са изпускали в джакузитата си мобилни телефони.

От застрахователния гигант отчитат и малък брой искове за откраднати джакузита. В повечето от случаите, те са били неизползвани и са били откраднати от гаражи и стопански постройки, информира BBC.