В продължение на шест години Алекс Фасуло не притежава автомобил, тъй като няма нужда от такъв, за да се придвижва из града.

Тя живее в Бруклин, Ню Йорк, и работи като писател на свободна практика, като си намира работа през уебсайта Fiverr.

Когато в САЩ обаче настъпва пандемията от COVID-19, Фасуло ограничава пътуванията си с метрото и вместо това използва повече услугите за споделено пътуване.

Използването на Uber и Lyft обаче й струва по около 2 000 долара на месец. Затова 28-годишната Фасуло решава да инвестира в кола, за която плаща в брой.

“Купих си жълт Jeep Wrangler през септември 2020 г., като платих 50 000 долара в брой,” разказва тя пред CNBC.

Фасуло успява да си позволи такава голяма покупка заради доходоносната си работа. Тя печели по 378 000 долара годишно от поръчки, които изпълнява през Fiverr Pro - платената версия на платформата, където фрийлансъри предлагат услугите си в световен мащаб.

В момента Фасуло се изявява отново като писател в сянка и таксува клиентите си по 1 000 долара за написването на електронна книга от 10 000 думи.

“Пиша до три електронни книги за клиенти всяка седмица,” казва Фасуло.

Това, че е фрийлансър позволява на Фасуло да работи по най-различни проекти и теми, заради което не се отегчава.

“Едно от най-забавните неща на това, което правя1 е, че всеки ден е различен,” казва тя. Нейните клиенти варират от големи корпорации до хора, които управляват профилите на кучетата си инфлуенсъри в Instagram.

Разнообразието поддържа нещата интересни. “Написала съм електронни книги за доста кучета и затова все още мога да правя това, което правя всеки ден,” казва тя.

Фасуло заработва над 36 000 долара през май 2020 г., което е и най-силният й месец досега.

“Докато много хора губеха работата си, а много компании фалираха, много други хора идваха онлайн, за да започнат да продават продукти и услуги, защото това беше единственият начин да контактуват с други човешки същества,” казва Фасуло.

Как 18-годишна звезда от TikTok създаде бизнес с 5 милиона последователиКласация на най-добре платените инфлуенсъри в TikTok разкрива, че няколко души в 20-те си години печелят по над 5 млн. долара годишно от приложението за споделяне на видео съдържание

Тя отчита скок в търсенето от страна на компании, които я наемат, за да пише съдържание за техните уебсайтове и за разширяването на тяхното онлайн присъствие.

Сега Фасуло и нейният Jeep се отправят на следващото си пътешествие. След като е живяла в Ню Йорк в продължение на шест години, тя наскоро се е преместила във Флорида, където планира да купи първата си къща.