Когато си представяте ресторант със звезда Мишлен, навярно в ума ви изникват сервитьори в смокинги, бели покривки и миниатюрни размери на порциите.

Както и тлъста сметка.

Как ви звучат обаче 45 долара за тристепенно меню?

Стига да знаете къде да ги търсите, по света има достъпни ресторанти с рейтинг от Мишлен.

На помощ в тази задача идва финансовият център Top Dollar, чийто експерти са създали карта със заведения, предлагащи ястия от световна класа на приемливи цени.

Най-добрите дестинации в Европа за посещение през 2021 г.Къде бихте искали да отидете на почивка в Европа веднага щом е безопасно да пътувате?

В анализа на Top Dollar участват над 500 ресторанта с една, две и три звезди Мишлен, като са взети предвид техните най-евтини опции от менюто.

По света има 34 държави с класирани от Мишлен ресторанти, като в пет от тях експертите на Top Dollar не успяват да открият ястие на цена под 100 долара.

Окончателният доклад включва 25 ресторанта с една звезда, в които менюто се предлага под 50 долара.

Най-евтиното ястие със звезда Мишлен се сервира в Hostellerie la Montagne в Коломби ле Дьо Еглис. Френският ресторант предлага сезонно меню за около 25 долара.

Извън Европа най-достъпното ястие може да се открие в Three Coins в Тайпе, Тайван. Менюто струва около 36 долара.

В анализа са включени още 75 ресторанта с цени под 100 долара. Въпреки че за тази сума не можете да вечеряте в заведение с три звезди Мишлен, най-евтиното тризвездно ястие може да се намери в тайванския Le Palais, където храната ще ви струва 138.63 долара.

В САЩ най-евтиното тризвездно ястие струва малко повече - 175 долара в Le Bernardin в Ню Йорк.

За да се запознаете с пълния списък с достъпни ястия със звезда Мишлен, вижте пълния доклад на Top Dollar.