Когато си говорим за поразителни снимки, непременно трябва да имаме предвид конкурса Storm Photos of the Year.

В него участват кадри, изобразяващи най-впечатляващите метеорологични условия през 2020 г., съобщава Daily Mail.

В състезанието имаше две категории - „Фотограф на годината“ и „Снимка на годината“.

В надпреварата участват фотографи и изображения от цял свят - от ярките светлини на Манхатън до дивите земи на Австралия.

Странни и красиви метеорологични явления от Русия (снимки)Нека признаем, че майката природа е един от най-видните художници на земята, която създава шедьоври всеки ден. За съжаление обаче, нашето натоварено ежедневие и рутина често ни карат да не ги забелязваме

"Преследвачът на бури" в САЩ Скот Пийк печели категорията „Снимка на годината“ със зашеметяващ кадър, направен близо до Ашби в Минесота.

Той показва свирепо торнадо в края на дъга.

Междувременно, Тим Бака от Ню Мексико претендира за наградата „Фотограф на годината“ с портфолио, което съдиите определят като съставено от „разнообразни композиции с фина редакция и страхотни предни планове“.

Вижте второто и третото място:

Майк Олбински, носител на награда "Еми", фотограф и режисьор, основател на конкурса Storm Photos of the Year, казва, че въпреки предизвикателните обстоятелства от 2020 г., "снимките са умопомрачителни".

Сред тях има кадри на мълнии от близко разстояние мълнии, зашеметяващи композиции и запечана на снимка суровата сила на торнадото.

В тази галерия ще откриете някои от най-впечатляващите снимки от конкурса: