Бил Гейтс е най-големият частен собственик на земеделска земя в САЩ, а според нова публикация на NBC картофите, от които McDonald's приготвя своите пържени картофки, се отглеждат в негови ниви.

Гейтс притежава общо 1 088 600 декара земеделска земя в 18 щата, според NBC, която се позовава на данни на The Land Report и собствено проучване.

Семейство Гейтс притежават 56 600 декара земеделска земя в щата Вашингтон, в това число картофени полета, които са толкова огромни, че се виждат от Космоса.

Част от картофите, които се произвеждат там, отиват за заведенията на McDonald’s.

Милиардерът, който е най-големият чaстен земевладелец във ВеликобританияСъстоянието на скромния 48-годишен датски магнат в сферата на търговията на дребно се оценява на 6.1 млрд. долара, но той е известен с това, че обича да пие по уиски в кварталния бар и с това, че кара стар Volkswagen Golf

The Land Report вече информираха, че част от земеделската земя е директно собственост на Гейтс, а друга част на неговата инвестиционна компания Cascade, пише The Entrepreneur.

Земята, която Гейтс притежава, стана обект на засилен интерес, след като той и съпругата му Мелинда Френч Гейтс, обявиха, че се развеждат след 27 години брак. Гейтс е четвъртият най-богат човек в света с лично състояние, оценявaно на 145 млрд. долара, според индекса на милиардерите на Bloomberg.

Френч Гейтс се очаква да стане една от най-богатите жени в света след развода. От TMZ информираха първи, че двойката ще подели имуществото си чрез "договор за раздяла", тъй като не разполага с предбрачен договор.