На летището нямате много възможности за избор на храна, но опитайте да намерите здравословната алтернатива. Има храни, които изобщо не е препоръчително да поръчвате. Кои са те, вижте в следващия преглед.

Малки гевречета

Тези пухкави въглехидратни закуски може да миришат примамливо, но съвсем няма да ви заситят пълноценно, особено преди дълъг полет. Потърсете нещо с протеини и фибри, от което ще останете сити. Най-добре е да си направите сандвич у дома, за да спестите пари или да сложите в кутия салата от паста или пиле на скара с малко извара.

Кафе напитки

Въпреки че може да е добро и вкусно началото на почивката, по-добре е да запазите калориите за нещо уникално, когато пристигнете. Пропуснете специалната напитка с кафе и се придържайте към обикновено, ако имате нужда от кофеин, или оставете място за сладолед на плажа, вместо да поглъщате торба с бисквитки на летището.

10 храни, които ще ви помогнат да изглеждате с 10 години по-младиВсички ние искаме да изглеждаме по-млади, отколкото сме, както и да живеем възможно най-дълго

Парфета

Знаете, че киселото мляко е една от най-здравословните закуски, които можете да имате, благодарение на неговия засищащ протеин. Но едно парфе от плодове и кисело мляко не е здравословният и свеж избор, за който претендира. В момента, в който превърнете обикновеното кисело мляко в захарно ароматизирано кисело мляко, покрито с мюсли и плодове, това вече не е здравословен избор.

Подсладени кисели млека

Дори киселите млека, които не са покрити с гранола или шоколадов чипс, могат да бъдат захарна бомба. Видовете с плодове на дъното „всъщност не са плодове - по-скоро са като желе, а вкусовете и топингите, подобни на десерти, могат да съдържат почти толкова захар, колкото лакомствата, на които са кръстени. Чаша неовкусено кисело мляко е сигурен залог, но ако имате нужда от нещо по-малко тръпчиво, изберете такова с ванилия.

15 храни, които хранят не само вас, но и раковите клеткиВероятно не мислим, че храната, която ядем всеки ден, може да ни причини рак

Кафе

Евтина, нискокалорична чаша кафе може да изглежда като идеалното решение, докато чакате, но може да съжалявате, след като седнете в самолета. „Кафето съдържа кофеин и може да възбуди нервите и да не бъде най-релаксиращият полет. Освен това е диуретик, а това означава по – често посещение на тоалетната.

Гранола барове

Гранола баровете често са направени да изглеждат като интелигентен избор, но са пълни с много добавена захар, високофруктозен царевичен сироп и други категорично нездравословни съставки. Има и много полезни съставки, разбира се, но търсете вариант с 12 или по-малко грама захар.

Двоен сандвич

Може да нямате прекалено много възможности за избор на сандвичи, но следете какво има и внимавайте за калориите. Месо, кашкавал, яйце, панировка сами по себе си са предпоставка за повече мазнини, а това означава и повече тежест по време на полета, нещо, което надали ще искате.

9 здравословни храни, с които тялото ви ще се възродиОт средство срещу махмурлука до отслабване

Всичко, с което стомахът ви не е свикнал

Избягвайте храни, които обикновено могат да разстроят стомаха ви, като някои видове фибри или мазни храни. Хамбургерът и пържените картофи или пърженото пиле, преди да се качите на самолет, не са най-добрата идея, защото може да предизвикат диария или проблеми със стомашно-чревния тракт.