OnlyFans - уебсайт, в който знаменитости и порнозвезди таксуват техни почитатели за достъп до видеа и снимки, води преговори за набирането на финансиране, което би оценило компанията на над 1 млрд. долара, информира Bloomberg, позовавайки се на запознати източници.

Стартъп компанията, която работи на печалба, е наела консултант за привличането на интерес от страна на потенциални инвеститори, според един от същите източници, пожелал анонимност. Идеята е да се намерят поддръжници, които могат да й помогнат да се превърне повече в масова платформа и да ограничи репутацията й в сферата на порнографското съдържание.

Въпреки че OnlyFans води началото си от индустрията за възрастни, сайтът иска да бъде място, където най-различни знаменитости и спортисти да общуват със своите почитатели. Компанията също така се опитва да привлече повече рекламодатели, някои от които в момента са предпазливи по отношение на връзките й с порнографската индустрия.

Сред знаменитостите, които използват платформата в момента, са боксьорът Флойд Мейуедър и рапърката Карди Би. Вериги заведения за хранене, като Sticky’s Finger Joint, също са се присъединили към OnlyFans като част от маркетинговата си стратегия.

“Отчитаме сериозен ръст в създаваното от спортисти съдържание,” заяви основателят и главен изпълнителен директор на OnlyFans Тим Стоукли по-рано през месеца, когато Мейуедър се присъедини към платформата.

Тя е лошо момиче и изкарва по 1.2 млн. долара на месецПоредната звезда, която заряза училището заради по-висша кауза

OnlyFans може да се похвали с продажби за над 2 млрд. долара през миналата година. Тъй като сайтът получава такса в размер на 20%, това означава над 400 млн. долара приходи.

Тази година базираната в Лондон Only Fans отчита ръст от от 100%, според източник, близък до компанията. От OnlyFans твърдят, че са изплатили над 3 млрд. долара на над 1.25-те милиона създатели на съдържание в платформата. Сайтът пък има над 130 милиона регистрирани потребители.

Британският предприемач Стоукли създава сайта през 2016 г., а след това продава мажоритарен дял на Леонид Радвински - базиран в Чикаго интернет предприемач. Стоукли и Радвински преди това са работили в сферата на развлекателната индустрия за възрастни.

Използването на OnlyFans избухна по време на пандемията, тъй като порнозвезди, модели, фитнес инструктори и майстор-готвачи разчитаха на сайта да таксува почитателите им за специални курсове или лични съобщения.

OnlyFans се конкурира с други сайтове, които се опитват да извличат печалба от изживяванията на феновете. Сред тях е и Cameo, който позволява на знаменитостите да изпраща лични послания на почитатели.

Baron App Inc. - компанията майка на Cameo, обяви през март, че е оценена на над 1 млрд. долара, след като набра 100 млн. долара от инвеститори, като Vision Fund 2 на SoftBank Group Corp. По-рано през седмицата Cameo обяви, че е добавила баскетболната звезда Ървин “Меджик” Джонсън към борда на директорите си.

С привличането на повече знаменитости и спортисти OnlyFans има за цел да предостави поглед към техния личен живот срещу известна такса. Такъв е случаят с Мейуедър, който се присъедини към сайта точно преди демонстрационния си мач с инфлуенсъра Логан Пол през миналата седмица.