Рачадауан Пуенгпрасопон, която живее в западната част на Тайланд, е събудена от странен шум през нощта и когато отива да провери какво се случва, тя открива слон в кухнята си.

Случката е от изминалия уикенд, а Пуенгпрасопон успява да запише видео със слона, който изглежда търси храна.

“Спяхме и се събудих от шум в кухнята,” казва тя. “Слязохме долу и видяхме един слон, който беше мушнал главата си през дупка в стената на кухнята”, казва тя, цитирана от CNN.

Дупката в стената е от друг инцидент със слон, който се блъска в къщата миналия месец. Засега не става ясно дали това е един и същи слон.

14 от най-опасните животни в светаКакво прави тези животни толкова смъртоносни и какво води до тяхното опасно поведение?

Във видеото се вижда как слонът не само се оглежда, но и проверява шкафовете с хобот и дори изглежда взема нещо.

“От дете виждам как слонове обикалят из града в търсене на храна, но това е първият случай, в който нанасят щети по къщата ми,” казва Пуенгпрасопон. За съжаление на слона и за радост на обитателите на дома, по това време в кухнята не е имало много храна.

От министерството по националните паркове и дивата природа на Тайланд смятат, че слонът е влязъл в кухнята, защото е надушил храна.

“Слоновете са тревопасни животни и имат нужда от минерали от солената храна, които са от съществено значение за техния организъм. Те се опитват да намират минерали по всякакъв начин, а ние сме предупредили местните жители,” се казва в изявление на министерството.

Подобни инциденти са се случвали и на други места в района, вероятно заради близостта му до национален парк, в който живеят много слонове.

“Те ни посещават доста често. Винаги идват, когато има пазар, защото надушват храната,” казва началникът на националния парк Каенг Крачан пред The Guardian.