Посетителите на Чънду в Китай вече разполагат с нов начин да се придвижват из града - великолепен въздушен влак със стъклено дъно, който наподобява панда.

Това е метод на транспорт, който се вписва особено добре в югозападния китайски град, за който CNN посочва, че е дом на китайската програма за развъждане на панди.

Новата услуга е част от усилията на местните власти за осигуряване на по-устойчив обществен транспорт в столицата на китайската провинция Съчуан.

Докато първите влакове, задвижвани от литиеви батерии, вее се появиха в Чънди, жп пандата с приблизителна дължина от 11 км вероятно няма да бъде завършена най-рано до края на годината.

Изпуснат от самолет iPhone оцеля и засне всичко (видео)Да се снима с телефон през прозореца на самолет не е много добра идея

Междувременно, пешеходците в града не бива да се изненадват от гигантските панди, които се плъзгат във въздуха. Новата влакова система в Чънгду е по същество окачена монорелса, чиито вагони включват прозорци от пода до тавана и стъклени дъна, за да осигурят видимост от 270 градуса.

Всеки вагон може да побере 120 пътници, а от видеото под статията се вижда, че дори можете да свършите малко работа, докато пътувате. Едно обаче е сигурно: гледките ще бъдат по-добри от тези, които ви предлага подземният градски транспорт.

Чънду е древен китайски град, известен със своите храмове, исторически забележителности и лесен достъп до рафтинг и други речни дейности. Градът е обичан и заради съчуанската храна, но най-известната му забележителност са пандите.

Посетителите могат да ги видят в естественото им местообитание в изследователската база за развъждане на гигантски панди.

Съоръжението е основано в края на 80-те години, когато обитателите му са шестима. Днес то е дом на 83 панди.