Лимонадата, която е типична лятна напитка, получи нов тласък в популярността си благодарение на китайската социална медия TikTok.

"Битата лимонада" е особено добра за отпиване край басейна. Кремообразната напитка съдържа кондензирано мляко, сметана и лимонада, но може да бъде адаптирана според различните вкусове и предпочитания, пише The Independent.

Потребителите на TikTok обявиха битата лимонада за „най-голямата тенденция на лятото“ - с хиляди видеоклипове, показващи различни вариации на напитката, подобно на слcшито, заляло приложението и натрупала милиони гледания.

В основата си битата лимонада изисква малко продукти - лимонада на прах, сметана, вода и лед. Някои хора използват прясно изцедени лимони или правят захарен сироп с лимони, който добавят към сместа.

Можете да ароматизирате напитката с почти всичко, което обичате. Популярен избор в приложението е подсладеното кондензирано мляко. Други добавят матча на прах, ягоди или други плодове.

Битата лимонада може да се превърне в коктейл, като добавите спиртна напитка, като водка, текила или джин.

Най-често срещаната рецепта в TikTok изисква:

1/4 чаша сметана или кокосово мляко като веган алтернатива
2 супени лъжици лимонада на прах
Между 3/4 чаша до 1 чаша вода или кубчета лед

Какво се е случва с организма, когато спрете газираните напиткиБивш любител на газираните напитки описва какво се е случило с тялото му, когато се е отказал от консумирането им.

Ще ви трябва или бъркалка, или блендер, за да разбиете лимонадата. Блендерът е най-лесният и най-малко трудоемък вариант, докато разбиването на сместа на ръка с бъркалка ще изисква повече време и усилия.

Разбъркайте сметаната и лимонадата на прах до хомогенна смес. Добавете водата и отново разбъркайте. Добавете лед и сервирайте веднага.

Ако искате да добавите плодове към напитката, първо ги блендирайте на пюре или сок, след това ги смесете. Може малко да намалите водата, за да не стане сместта твърде течна.