Ако искате да сте богати, не можете да се задоволите със статуквото.

Трябва да продължите да се целите високо. Повечето хора не са започнали бизнес, за да стоят на едно място, а с идеята за вечно изкачване.

Печелите милион. Искате десет милиона. Печелите десет милиона. Искате милиард. Това е просто част от тяхната предприемаческа личност. Винаги настояват за повече.

Ето няколко неща, които богатите не правят, за да останат на върха:

Никога не се държат скъпернически

Богатите хора трябва да празнуват своите успехи, но те също така споделят богатството си. Дж. К. Роулинг даде 160 милиона долара за благотворителност (16 процента от нейното нетно богатство), защото разбира какво е усещането да живееш в бедност.

Това, че сте скъперник, може да ви спести няколко долара в краткосрочен план, но със сигурност няма да ви помогне да се чувствате добре в дългосрочен план.

Никога не работят сами

Да, милионерите са успешни, защото са имали добра идея или са хитри бизнесмени. Но рядко всички постижения са дело само на един човек. Често зад богатия има екип или ментор, който му е помогнал да стигне дотам. Всъщност, 93 процента от богатите хора казват, че ментор е допринесъл за техния успех.

Не се фокусират върху парите, а не върху това, което обичат

От амбициозен до алчен - това е много хлъзгав път. Фокусирането върху парите може да ви помогне да станете по-богати, но това не означава, че ще се чувствате добре. Ключът към истинския успех е да правите това, което обичате.

Не мразят работата си

Има причина богатите хора да правят това, което обичат. Това ги прави по-богати! Според изследване, озаглавено „Неща, които богатите хора правят различно всеки ден", 86% от хората, които харесва работата си, имат нетна стойност на активите от около $3.6 милиона.

Никога не гледат твърде много телевизия

Парите няма да дойдат, ако просто гледате шоу по Netflix. Ето защо 67 процента от богатите хора казват, че гледат по-малко от час на ден телевизия. Вместо да губят време на дивана, те научават възможно най-много за дадена област и стават експерти. Това е ключът към успеха.

Никога не отиват някъде без списък със задачи

Разсейването е сигурен начин да не получите парите, които искате. Трябва сте ориентирани към задълженията си, ако искате да сте богати, поради което заможните хора винаги правят списък със задачи и се придържат към него.

Никога не се противопоставят на поставянето на цели

Заможните хора може да имат свои списъци със задачи, които да им помагат и да ги движат, но те също така имат дългосрочни цели да останат мотивирани. Без голямата визия всичко би се разпаднало, а това се равнява на по-малко доходи.

Никога не позволяват на страха да ги завладее

Всеки мотивационен лидер ще ви каже, че страхът е враг на всички нас. Пречи ни да живеем най-добрия и щастлив живот. Спира ни да забогатеем. Това, което богатството купува, казва милионерът предприемач Умберто Милети, е свободата да поемате рискове. Такива рискове означават и възможност за голяма печалба.

Никога не позволяват на емоциите да им пречат

Често ще чувате хората да използват поговорката: „Това не е нищо лично. Това е просто бизнес." Е, има причина за това. „Когато позволите на емоциите ви да пречат, буквално изключвате половината от мозъка си“, пише експертът Томас Корли в своя блог.

Никога не ядат нездравословна храна

Вие сте това, което ядете, нали? Така че, ако ядете храна, която ви кара да се чувствате летаргични и забавя храносмилателната система, няма да имате енергия, за да излезете с идеи за милиони долари. В това вярва известният бизнес треньор и инвеститор Тони Робинс. Той казва, че правилното хранене е ключ към ползотворните 16-часови работни дни.

Никога не забравят за творчеството

Много богати хора по своята същност са големи мислители, но те работят върху това. И Бил Гейтс, и Ричард Брансън са известни с факта, че отделят време, за да създават и да се фокусират върху самоусъвършенстването. Творчеството невинаги е естествено. Трябва да отделите време, за да излезете с големи (печелещи пари) идеи.

Никога не се изолират

Трудно е да накараш нещата да се случат (и да спечелиш пари), ако си изцяло сам. Богатите и успешни хора са много конкретни относно това с кого се свързват. Целта им е да развият взаимоотношения с други хора, мислещи за успеха.

Когато се натъкнат на някого, който отговаря на това, те отделят огромно количество време и енергия за изграждане на силна връзка. Връзките са валутата на богатите и успелите.

Никога не харчат пари, които нямат

Може да е изкушаващо да излезете и да купите всичко, когато разполагате с пари в банката. Но е по-добре само да купите това, от което се нуждаете, а не това, което можете да си позволите. Живеенето пестеливо и наблюдението на паричния поток е също толкова важно, когато получавате среден доход, колкото и когато печелите големи пари.