Бернар Арно, който е председател на Борда на директорите на компанията за луксозни стоки LVMH, измести Джеф Безос начело в класацията на списания Forbes за най-богатите хора в света.

Арно в момента притежава 192.9 млрд. долара, което е с 500 млн. долара повече от Безос.

Двамата си разменяха лидерската позиция в края на май и началото на юни, след което Безос остана начело в продължение на 50 дни.

Арно притежава 47% от компанията, под чиято шапка са брандове като Louis Vuitton, Moët & Chandon, Christian Dior and Tiffany & Co. Пазарната оценка на компанията днес надхвърля 400 млрд. долара.

Джеф Безос е загубил 16.8 млрд. долара през изминалата седмица, изчислиха от изданието.

Основаната от него компания Amazon отчете по-слаби от очакваното продажби за второто тримесечие на 2021 г., което доведе до разпродажби на книжата в петъчната борсова сесия.

Вижте на колко години тези милиардери направиха първия си милионЕдин от тях се нарежда сред милиадерите едва на 23 г.

Приходите бележат ръст от 27% на годишна база до ниво от малко над 113 милиарда долара. Това е трето поредно тримесечие, в което Amazon отчита продажби за над 100 милиарда долара, но въпреки това те се оказаха по-слаби от очакванията на анализаторите.

Предварителните прогнози бяха за 115.2 милиарда долара, което беше и основната причина за разпродажбите на акциите ѝ.

Имотният милиардер, който не завърши училищеСлед като локдауните заради пандемията оставиха множество магазини и хотели в големите градове празни, моделът на имотната империя на Рене Бенко рискува да се сблъска с пазарните сили

И докато ръстът на продажбите през второто тримесечие беше по-слаб от очакваното, този на печалбата надвиши предварителните прогнози. Нетната печалба на Amazon за периода от април до юни тази година възлиза на 7.8 милиарда долара, или с 50% повече спрямо същия период на 2020 година.

Бившата съпруга на Безос МакКензи Скот пък е намалила своето състояние с 5.6 млрд. долара през последните седем дни, докато главният изпълнителен директор на Tencent Ма Хуатенг вече разполага с 4.7 млрд. долара по-малко спрямо седмица по-рано.