Фондовете инвестиращи в криптовалути и инвестиционните продукти, свързани с тях, бележат четвърта поредна седмица на отлив на капитали, показват данни на компанията за управление на дигитални активи CoinShares, цитирани от Ройтерс.

Спадът на активите на криптофондовете е с 19.5 милиона долара за седмицата, приключила на 30 юли. Основната част от понижението са дължи на инструментите, свързани с биткойн, където отливат на капитали е с 19.7 милиона долара.

При някои от останалите криптовалути като Ripple и Polka Dot се наблюдава леко увеличение, но то не е достатъчно, за да компенсира резкия спад в биткойн фондовете. При тях низходящата тенденция е факт въпреки възстановяването на цените през последната седмица.

Създател на доджкойн: Криптовалутите са измамаДжаксън Палмър се активизира в Twitter за първи път от две години, за да напомни, че богатите разрушават всичко

Според експертите на CoinShares това показва, че по-голямата част от инвеститорите са използвали временното поскъпване, за да приберат част от печалбите си.

Отливът на капитали от криптоинвестициите бе предизвикан от резкия спад на цените през май. Досега общото понижение възлиза на близо 300 милиона долара, което се равнява на около 1% от общите активи на криптофондовете.

Въпреки това от началото на годината те все още регистрират солиден прираст от над 4.1 милиарда долара.