Работещи в "Автомагистрали-Черно море" излязоха на протест в центъра на София и блокираха движението пред сградата на Министерския съвет.

Блокиран е пътен възел "Белокопитово" на автомагистрала "Хемус", като служителите заплашиха да затворят и други натоварени пътни артерии - „Тракия“ на 165-и километър и пътя „Русе – Варна“.

Причината - неизплатени около 37 милиона лева за ремонта на магистрала "Тракия", съобщава Darik News.

Според протестиращите в последния месец заплати не са получили близо 800 човека. Това продължавало вече четири месеца. Освен това плащанията към доставчиците на горива и строителни материали също закъснявали.

"Когато държавата не плаща задълженията си, дава лош пример на други в държавата, искаме парите си", скандират протестиращите.

Те припомниха, че вече са имали среща със строителния министър Виолета Комитова, но без резултат.

Работещите се оплакаха, че вече не могат да плащат сметките си за ток, а от детските градини връщали децата им заради неплатени такси.

Търговският регистър вписа новото ръководство на Автомагистрали ЕАД Търговският регистър вписа новото временно ръководство на Автомагистрали ЕАД

В декларация до президента, премиера и строителния министър протестиращите написаха, че настояват за плащане на дължимото. И допълниха, че протестите продължават, докато получат парите си. Документът беше внесен в трите институции.

Междувременно, от МРРБ обявиха, че министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова, зам.-министър Захари Христов и ръководствата на Агенция „Пътна инфраструктура“ и „Автомагистрали“ ЕАД ще направят изявление във връзка с протестните действия от 11.45 часа пред сградата на министерството.