Тази невероятна италианска църква се намира на 774 метра надморска височина и е вградена отстрани на скала.

Кадри от мястото показват как храмът изглежда сякаш виси във въздуха.

Наречена Santuario Madonna della Corona (или светилището на Дамата на короната), църквата е построена върху тънък скален шелф на планината Балдо, над долината на река Адидже, близо до езерото Гарда.

Това е популярно място за поклонници, които са привлечени от зашеметяващите гледки, скулптури и копие на Scala Santa - стълбите, които се смята, че Исус е изкачил в двореца на Пилат преди разпъването му на кръст.

Историята на Santuario Madonna della Corona датира от повече от 1000 години. Първоначално това е място, което монасите от абатството на Свети Зенон във Верона използват за пречистване и молитви.

Според уебсайта на църквата до втората половина на 13 век там има манастир с параклис, посветен на Света Мария Монтебалдо.

Но едва през 1530 г. е открита най-ранната структура на съществуващата църква, въпреки че поклонниците трябва да преминат през малък проход в скалите, за да стигнат до нея. По-късно са построени стълби, както и мост, така че посетителите вече не трябва да преминават реката.

През 1625 г. е построена още по-голяма църква на 4 метра над съществуващата сграда, а през 1899 г. е добавена сегашната готическа фасада.

Църковният комплекс е оцелял през 20 век, а през 70-те години е претърпял пълна реставрация. През 1982 г. е обявен за „малка базилика“ на Италия, като папа Йоан Павел II го посещава през 1988 г., разказва The Daily Mail.

20 от най-красивите свещени места по светаБез значение дали е футуристична структура, като катедралата на Оскар Нимайер в Бразилия или ефирния храм Wat Rong Khun в Тайланд, много от най-красивите религиозни обекти в света са вдъхновили легиони от поклонници през векове само със своите структури

Днес поклонниците могат да стигнат до Santuario Madonna della Corona, като следват двучасова пешеходна пътека от град Брентино или да шофират до град Спиаци, след което да се изкачат по еднокилометровия път до църквата, обграден от 14 бронзови статуи. Има и автобус, който се движи до църквата от града по същия път.

"Това място е идеално за тези, които искат да съчетаят моментите на молитва и вътрешен мир с възможността да се отпуснат и да се насладят на тишината, която природата може да предложи на това прекрасно място,“ се казва на уебстайта на църквата.