Човек може да пътува цял живот, но има няколко дестинации в света, които са особено привлекателни, ако сте под 30 години.

И въпреки ограниченията, които настоящата ситуация налага, е добре да знаете кои са те.

Берлин, Германия

Повечето хора смятат града за мястото, което носи историята на страната. Истината е, че освен това Берлин е и още нещо преди всичко друго: място на тенденциите. Тук месеци предварително хората слушат и носят това, което по-късно ще бъде модерно в цяла Германия.

Така че не е изненадващо, че толкова много млади идват в Берлин, за да получат вдъхновение. И още нещо, което можете да правите особено добре в Берлин: да празнувате.

Барселона, Испания

Никой друг испански град не очарова младите хора така както Барселона. Нищо чудно - той съчетава почти всичко, което бихте могли да си пожелаете на млади години: парти, средиземноморска гостоприемност и отворени хора. Освен това Барселона е цветна и нестандартна по всякакъв начин, било то по отношение на архитектура или музика.

Прага, Чехия

Столицата на Чехия е известна със своите забележителности, както и със своите партита и не на последно място - с отличната бира. Цените са достъпни дори за най-малкия бюджет, което прави Прага идеалната дестинация за млади пътуващи.

Майорка и Ибиса, Испания

Да, Балеарските острови също са места, които трябва да се видят преди да навършите 30. И макар че те не могат да избягат от типа „семейна ваканция“, си заслужават. И двете предлагат перфектен микс от плаж и купон.

Лагос, Португалия

Бели къщи, тесни улички, много барове и млади хора - Лагос, с вековната си история, е популярна дестинация. Въпреки че през лятото може да е пренаселено, от април до юни и след средата на септември ще намерите чудесни условия за плаж и пъстър нощен живот.

Амстердам, Холандия

Има безброй причини човек да посети Амстердам преди 30-ия си рожден ден. Прекрасните канали, Музеят на Ван Гог, Вонделпарк – всъщност много млади туристи не се интересуват от всичко това, а искат да видят нощния живот. За щастие, повечето от тях бързо забелязват, че градът наистина може да предложи много повече.

Исландия

В последните години Исландия се радва на голям интерес. Със своите планини, ледници, водопади и гейзери, страната предлага уникален пейзаж и музикална сцена. Защо трябва да сте там преди 30–ата си годишнина? Защото Исландия е толкова прекрасно омагьосана и защото в ранна възраст все още можете да си спомните много истории за феи и тролове, коитотрябва да съществуват тук.

Дъблин, Ирландия

Дъблин предлага страхотен микс от гостоприемни жители, уникални кръчми, оживена музикална сцена и внушителни сгради - от 800-годишния Дъблински замък до модерния паметник The Spire. Тук много големи компании, като Facebook, Google или Twitter, имат своя европейска централа. Дъблин е идеален за почивка през уикенда: в компактния център на града почти всичко е на пешеходно разстояние.

Париж, Франция

Наистина ли трябва да посочим защо Париж трябва да присъства във всеки списък с дестинации? Подобно на други мегаполиси, столицата на Франция определя тенденциите, а предвид бохемската атмосфера, която излъчва, градът е толкова вълнуващ за много студенти, бонвивани и креативни хора.

Лисабон, Португалия

Разглеждане на забележителности през деня, купон вечер: в лисабонския Байро Алто нощите са също толкова дълги, колкото и дните - ако все още имате сили след ден, пълен с красиви гледки в различните части на града. Лисабон, както и цяла Португалия, е много достъпен, така че е идеален за млади пътници с по-малък бюджет.