Всеки иска да обиколи света, но с толкова много места за посещение възниква въпросът - откъде да започнем?

Предлагаме ви поглед към 10 изключително красиви места, които трябва да видите поне веднъж в живота.

10. Уайтхейвън Бийч, Австралия

Плажът Уайтхейвън е известен със своите кристално бели пясъци. Той е 7-километров участък по протежение на остров Уитсънди и е достъпен с лодка от континенталните туристически пристанища Еърли Бийч и Шут, както и от остров Хамилтън.

Плажът е обявен за най-добрия екологичен плаж в света от CNN. Разполага с къмпинг съоръжения, но не се допускат кучетата. Освен това там е забранено пушенето.

9. Westin Maui Resort & Spa, Хавай

Фантастично фоайе с водопади и басейни посреща посетителите на този курорт, където впечатляващите пейзажи, любезното обслужване, страхотният спа център и басейните са акценти.

Westin Maui Resort & Spa е разположен върху спиращ дъха участък от великолепния плаж Ka'anapali с бял пясък, на 4 минути пеша както от голф игрището Kaanapali Resort South, така и от търговския център и развлекателния комплекс Whalers Villa.

8. Приказните басейни на остров Скай, Шотландия

Ако пътувате до Шотландия, посетете остров Скай и така наречените приказни басейни. Те се намират в Кулинс Хилс и са поредица от чисти, студени басейни и водопади.

7. Мраморните пещери на езерото Карера, Чили

Езерото Карера в Патагония, Чили, е природно чудо, което може да бъде определено като най-красивата пещерна мрежа в света. Стените й са пълни с вода мраморни пещери и показват колко великолепна може да бъде географията на нашата планета.

6. Мостът Шахара, Йемен

Този мост е построен през 17 век, за да свърже градовете на върха на планини в Йемен. Той е използван за борба срещу турските нашественици и е популярна туристическа атракция.



5. Водопад Хавасу, Национален парк Гранд Каньон, САЩ

Водопадът Хавасу е рай на Земята. Той е невероятно красив, разположен в отдалечен каньон на Аризона. Грандиозните води и изолираната общност в индийския резерват Хавасупай привличат хиляди посетители всяка година.

4. Каньон Fjaðrárgljúfur, Исландия

Fjaðrárgljúfur е каньон в Югоизточна Исландия, който е с дълбочина до 100 м и дължина около 2 км, като през него тече река Фядра. Намира се недалеч от село Kirkjubæjarklaustur. Каньонът е създаден следствие на прогресивна ерозия от течаща вода от ледници през скалите и палагонитите в продължение на хилядолетия.

3. Аранг Кел, долината Неелум, Кашмир, Пакистан

Спиращо дъха зелено село в долината Неелум, Кашмир е пълно с красиви пейзажи. Това е място с изключителна красота, което си струва да посетите.

2. Тъмните живи плетове, Северна Ирландия

Красивата алея от букови дървета е засадена от семейство Стюарт през 18 век. Тъмните плетове са един от най-фотографираните природни феномени в Северна Ирландия и популярна атракция.

1. Крайбрежие до Марса Матрух - Египет



Мерса Матрух е голям египетски туристически курорт и служи като място за бягство на европейците, както и на местните, които искат да избягат от столицата през знойните летни месеци. Той се обслужва от летище Мерса Матрух. Градът е известен със своите бели меки пясъци и спокойни прозрачни води.