Air New Zealand трансформира Boeing 787 във ваксинационна клиника.

Билетите за уникалната имунизация са разпродадени само за пет часа.

Авиокомпанията предлага на няколко късметлии шанса да се ваксинират, като същевременно се наслаждават на гостоприемството на една от най-добрите авиокомпании в света. Приключението на борда включва обиколка на Business Premier салона, както и безплатни закуски.

„Ваксинациите са от ключово значение за защитата на нашите общности и за отварянето на Нова Зеландия отново“, посочва главният офицер по оперативна цялост и безопасност на Air New Zealand капитан Дейвид Морган.

„Ние се готвим да съберем семействата и да летим до техните дестинации за почивка, но първо Нова Зеландия трябва да се ваксинира ... Надяваме се идеята да се качиш на самолет за първи път от дълго време да повдигне настроението, като в същото време насърчи хората да се защитят от вируса," допълва той, цитиран от T+L.

Skytrax: Това са най-добрите авиокомпании в света през 2021 г.Qatar Airways отново е най-добрата авиокомпания в света. За шеста поредна година тя е обявена за превозвач №1 на планетата сред 350 авиокомпании на така наречените Оскари за авиация

Качилите се на борда ще получат специална бордна карта за отбелязване на деня, както и поглед зад кулисите. След като минат през салона на бизнес класа, те ще се преместят в икономичния салон, за да опитат закуските на авиокомпанията и да се насладят на забавленията, предлагани по време на полета, докато измине необходимия период на наблюдения след имунизация.

Необичайната клиника за ваксинация се създава навреме за Super Saturday - национален Ваксатон.

Нова Зеландия въведе някои от най-строгите ограничения в света по време на пандемията от коронавирус, като изисква почти всички пристигащи в страната да бъдат поставени под карантина за 14 дни в хотел. Според правителството на 1 ноември държава ще изисква и пристигащите чуждестранни пътници да бъдат напълно ваксинирани, преди да прекрачат границите й.

Досега 83% от подлежащото на ваксинация население в Нова Зеландия са получили поне първа доза, а 61% са напълно ваксинирани.

От своя страна, Air New Zealand ще изисква всички международни пътници да бъдат напълно ваксинирани, преди да се качат на техен полет. Това изискване ще влезе в сила на 1 февруари 2022 г. и ще се прилага за всички пътници над 18 години, пътуващи по някой от международните маршрути на превозвача.