Основателят на Alibaba Group Джак Ма бе забелязан на испанския остров Майорка. Милиардерът е на борда на своята луксозна яхта, като това по всяка вероятност е първото му пътуване в чужбина, след като през изминалата година имаше проблеми с китайските регулаторни органи.

Китайският милиардер избягва светлината на прожекторите, откакто през октомври миналата година изнесе реч в Шанхай, в която разкритикува финансовите регулаторни органи в Китай. Това предизвика поредица от събития, които доведоха до спирането на първичното публично предлагане на акции на неговата компания Ant Group, което се очакваше да набере 37 млрд. долара.

В продължение на дълъг период след това Ма не се е появявал публично, а през миналата седмица той бе на среща с бизнес партньори в Хонконг.

Според вестник Diario de Mallorca Джак Ма е бил забелязан в местен магазин, откъдето е купувал обзавеждане.

Суперяхтата му Zen е спуснала котва край малкото градче Санта Понса, но според Ройтерс, там могат да се видят само малки лодки, който се идват и се връщат към Zen, но не и Джак Ма.

В Китай се редят на опашки, Джак Ма раздавал пари на възрастни хораПодаръкът е заради Китайската нова година, настъпила само преди дни, като тя ще е под знака на вола, пише Business Insider

Испанският El Pais пък написа, че Ма е на Балеарските острови от събота, като е в компанията с бизнесмени и охраната си.

Яхтата Zen е с дължина от 88 метра, а на борда й могат да отседнат 16 гости и екипаж от 25 души. Тя бе построена в Нидерландия и доставена на Ма през април тази година.

Акциите на Alibaba добавиха близо 10%, след новината, която според трейдъри означава, че китайското правителство е разхлабило надзора си над групата.

Джак Ма притежава 46 млрд. долара, което му отрежда 30-ата позиция сред най-богатите хора в света.