В Upper East Side на Манхатън няма недостиг на сгради с уау фактор.

Шикозният район, дом на заведения за хранене от световна класа, Museum Mile и много дизайнерски бутици, е адрес на някои от най-желаните обяви за недвижими имоти в Ню Йорк.

Развитието в района започва в края на 1860-те години, когато се появяват редове с къщи от кафяв камък. Няколко десетилетия по-късно много от фасадите са актуализирани, за да отразяват популярните по онова време стилове.

А днес можете да притежавате най-сниманата градска къща в квартала, която току-що излезе на пазара на цена от 19.5 милиона долара, съобщава T+L.

Разположена на 163 East 64th Street, широката шест метра и с дълбочина 27 метра къща в нео-грузински стил има прекрасна фасада от варовик и червена глина. Домът се простира на над 740 квадратни метра, има четири етажа, както и права за изграждане на допълнителни 123 квадратни метра, което означава, че новият собственик може да добави пети етаж и тераса на покрива.

Градската къща датира от 1872 г., когато Джон Г. Прага я построява. По-късно е преработена в нео-грузински стил от архитекта Робърт Д. Греъм, който живее там със съпругата си.

Къща за заклети велосипедисти и техните 18 колела Добре изпълнен проект и отлично разположение на дома

А вътре е рай за истинския любител на дизайна. Висящите тавани, дограмата и оригиналните детайли излъчват величието на Стария свят. Със своите апартаменти с пет спални и пет бани къщата е идеална за семейства.

Частен асансьор ви отвежда от приземния етаж, където се намират гурме кухнята и вътрешния двор, до последния етаж, където можете да се насладите на града в уединението на вашата градина на покрива в европейски стил. Другите отличителни характеристики на имота са оригинална библиотека от английски бор, датираща от 1872 г., бар, винена стая и частна фитнес зала.

Идеалната за снимки в Instagram градска къща се намира на тиха, обградена с дървета улица с ретро лампи. С други думи, това е типичният градски имот в Upper East Side.